ANTIVAKCINAŠI NA ČELU SA DR STOJKOVIĆ PREDALI PETICIJU NARODNOJ SKUPŠTINI: U njoj piše nešto što će podeliti Srbiju
Dr Jovana Stojković, Foto: Beta

čekaju odgovor

ANTIVAKCINAŠI NA ČELU SA DR STOJKOVIĆ PREDALI PETICIJU NARODNOJ SKUPŠTINI: U njoj piše nešto što će podeliti Srbiju

Peticiju je potpisalo 10.387 ljudi!

Objavljeno:

Dr Jovana Stojković koja se zalaže za "Pravo na izbor", odnosno za to da roditelji sami biraju da li žele da im deca prime vakcinu predala je peticiju Narodnoj skupštini Republike Srbije. Nju je potpisalo 10.387 ljudi.

U zahtevu stoji da roditelji dobiju svoje pravo da na osnovu kompletnih informacija o svim dobrobitima i rizicima koju nosi svaka vakcina, kao i dobrobitima i rizicima nevakcinisanja, odluče o vakcinisanju svoga deteta.

Naime, u saopštenju stoji da Odeljenje za nadzor za vakcinama preventabilnim bolestima i imunizaciju Instituta “Dr Milan Jovanović Batut” ne poseduje ni informaciju ni dokument ko pred zakonom garantuje dugoročnu učinkovitost i sigurnost predmetnih vakcina kao ni informaciju ni dokument ko pred zakonom odgovara za neželjena dejstva nakon imunizacije.

Kako piše, oni navode da postoji opasnost u vidu neuroliških i drugih stanja koja se javljaju posle nekih vakcina.

Takođe navode da se mogu javiti alergijske reakcije koje mogu ugroziti život. Navode da se nakon MMR vakcine javljaju alergijske reakcije u 1-3,5 na 1.000.000 vakcinisane dece (svako dete primi dve doze ove vakcine), ali da iako im je život u opasnosti nije stručno opravdano testiranje svakog dete na sve komponente vakcine (iako je to jedna od kontraindikacija koju zakon propisuje).

U saopštenju ispred Udruženja građana Pravo na izbor dalje stoji:

- U Izveštaju o sprovedenoj imunizaciji na teritoriji Republike Srbije u 2016. god. (Institut Batut) navodi da pedijatri nisu dovoljno zainteresovani za prijavljivanje neželjenih dejstava nakon vakcinacije. Samim tim je učestalost neželjenih reakcija mnogo veći od navedenog.

Oni su dodali i primer malog Jovana koji je nakon vakcinisanja kako kažu, izgubio život:

- Mali Jovan je bio zdravo i napredno dete koje je trebalo da se upiše u prvi razred osnovne škole. Uredno je bio vakcinisan prema kalendaru vakcinacije. Na redu je došla revakcinacija MMR vakcinom, koju je uredno primio kao i sve ostale vakcine do tada. Tada počinje kraj života malog Jovana.

foto: Privatna arhiva

- Dana 31.03.2017. godine, Jovan je iz Doma zravlja upućen u KBC “ Dragiša Mišović- Dedinje” i posle pregleda primljen na odeljenje intezivne nege zbog akutnog dijarejalnog poremećaja. Tu je konstatovano da je dete nedelju dana pre prijema vakcinisano. Zbog pogoršanja stanja dete je u pratnji lekara i sestara prebačeno na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“. Dana 18.04. 2017. završava se život malog Jovana sa 14 nespecifičnih dijagnoza, ne navodeći uopšte mogućnost da je vakcina ta koja je bila okidač da potpuno zdravom detetu otkažu gotovo svi organi.

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Postavljamo pitanje: Kako APSOLUTNO ZDRAVO dete odjednom u roku od 19 dana umire od otkazivanja skoro svih organa: srca, bubrega, respiratornog sistema, pada u šok, komu? Da li bi malom Jovanu da nije vakcinisan, kao potpuno zdravom, odjednom počeli da otkazuju gotovo svi organi? Da li će iko da da objašnjenje i preuzme odgovornost?

Zanimljiva je činjenica da se upravo argument nemogućnosti vakcinisanja imunokompromitovane dece koristi da se „zaštiti njihovo pravo da ne budu zaraženi“ a isti princip, da se ZAŠTITI PRAVO NA ŽIVOT I ŽDRAVLJE, se ne koristi kod dece koje zbog genetskih predispozicija ne bi smela da prime određene vakcine, kaže se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.