GRAĐANI ODBRANILI TEŠKO BOLESNU BAKU MARU (90), IZVRŠENJE ODLOŽENO! Jutros se odigrala velika drama u CENTRU BG!
Baka Mara je u jako teškom stanju, Foto: Espreso

užasno

GRAĐANI ODBRANILI TEŠKO BOLESNU BAKU MARU (90), IZVRŠENJE ODLOŽENO! Jutros se odigrala velika drama u CENTRU BG!

- Samo želim da stanem na noge da mogu sama da izađem iz stana u kome živim preko 70 godina - rekla je baka Mara

Objavljeno: 13:10h

Izvršitelji su za 7 sati jutros zakazali izbacivanje iz stana bolesne 90-godišnje baka Mare, koja je teški plućni i srčani bolesnik, a ekipa Espresa je od jutros na terenu i prati razvoj situacije, odlučna da izveštava javnost o svemu što se dešava u Sarajevskoj ulici u Beogradu, gde je stan baka Mare.

Podsetimo, 18. februara izvršitelji su pokušali da bolesnu baku Maru isele iz stana, ali okupljeni građani i mediji i Združena akcija "Krov nad glavom" sprečili su da do ovoga dođe.

Zbog duga prema fizičkim licima, izvršitelj su prodali stan u Sarajevskoj ulici, u kom živi baka Mara (90), a od tada pokušavaju da je isele. Kupac više neće da čeka, "jer hoće da što pre renovira stan".

9:01 Odloženo izvršenje do daljnjeg. Građani su sprečili policiju da nenajavljeno izbaci baka Maru (90) iz stana u kom je živela 70 godina.

1 / 4 Foto: Stefan Kojić

8:55 Srđan Nogo se policiji obraća kao narodni poslanik, a ne kao građanin i moli da se odloži iseljenje.

- Ukazujemo na ozbiljan kriminal u državi, mi se nećemo pomeriti. Kad god bude slicna situacija, dolazićemo. Vi ste korektni, ali smo i mi i nećemo se pomeriti- poručio je Nogo policiji.

Srđan Nogo
Srđan Nogo foto: Stefan Kojić

8:45 Ćerka Danijela hoće sutra da priča sa policijom u 11h i da se dogovore. Iz Krova nad ghlavom poručuju da poslušaju volju ćerke, ali policija kaže da imaju nalog da je isele sada.

8:26 Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova izjavili su da mogu da prođu kroz narod kao kroz puter, ali neće i naglasili su još jednom da izvršenje mora da se uradi, jer imaju nalog.

- Mi smo gospođo ovlašćeni da upotrebimo silu protiv svih vas - ovim rečima se obratio svim prisutnima jedan od pripadnika policije i dodao da je ovo pasivan otpor i da na osnovu toga imaju ovlaščenje da upotrebe silu.

8:21 Kako saznajemo, deo ulice u kojoj se trenutno odigrava drama blokirana je, a policija je opkolila zgradu, a razlog je nenajavljeno iseljene babe od 90 godina zbog duga. Gospođa Mara ne odbija da izađe i ne poriče dug, ali samo trazi malo vremena kako bi se oporavila nakon operacije.

8:15 Stigao je izvršitelj sa dokumentacijom i ne želi da se predstavi , a narod ne dozvoljava da prođe i iseli baka Maru. Videviš da ne može da priđe ulazu u stan, nakon nekoliko minuta se povukao. Čeka se ishod. Iz Krova nad glavom poručuju: Nismo mu zabranili da prođe, mi samo stojimo ovde i ništa ne radimo.

Izvršitelj želi da iseli baka Maru
Izvršitelj želi da iseli baka Maru foto: Espreso.co.rs

8:10 Jedan od pripadnika policije traži da se narod skloni kako bi prišli ulaz u baka Marin stan i prete silom.

8:03 Narod već sat vremena stoji u pat poziciji. Policija i izvršitelji ne reaguju i nemaju nameru, jer se kako se pretpostavlja, čeka odluka izvršiteljke o daljem potezu.

7: 46 Inače, baka Marina ćerka nije obaveštena da će izvršitelji doći sa policijom kako bi iselili njenu majku. Broj telefona ćerke je nedostupan, baka Mara ne otvara vrata, jer je nepokretna.

7:42 Policija je trakom obeležila mesto oko zgrade te se stiče utisak kao da je to mesto zločina, a ostali pripadnici policije bukvalno "stražare" ispred zgrade.

7:39 Kolege glavne izvršiteljke ušli su u zgradu i upravo komuniciraju oko iseljenja baka Mare.

7:28 Baka Mara je operisala srce, imala plućnu emboliju, hoće da izađe, ali kad stane na noge. Ovo je ogroman stres za nju, policija ne najavljeno hoće da je izbaci sedativima.

7: 26 Među prisutnima je i političar Srđan Nogo koji takođe brani Baka Maru, a često daje podršku građanima prilikom iseljenja.

Političar Srđan Nogo brani baka Maru
Političar Srđan Nogo brani baka Maru foto: Stefan Kojić

7:18 Deset pripadnika policija legitimiše i preti da će tužiti sve koji su došli da odbrane baku od 90 godina pod izgovorom da samo rade svoj posao. Kažu da ovo nije način da brane ljude, jer ako baka ne bude mogla da izađe, moraće sa hitnom da je iznesu - reči su jednog od pripadnika ministrastva unutrašnjih poslova.

7:16 Došao je lekar iz Hitne pomoći kako bi sa sedativom uspavao baka Maru ne bi li je odveli na silu iz stana!!!

7:13 Kako javlja naš reporter, policija je upravo ušla u zgradu i počela da legitimiše sve prisutne i upozorila ako se ne sklone da će primeniti silu i pozvati tužica.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

7:07 Ispred zgrade su parkirana i policijska kola "marica", a stigao je i bravar koji će u prisustvu policije obiti vrata baka Marinog stana.

Policijski kombi 'marica' je ispred zgrade
Policijski kombi "marica" je ispred zgrade foto: Espreso.co.rs

7:02 Ispred ulaza u baka Marin stan nalaze se građani i osobe iz udruženja Krov nad glavom koji su došli pre policije kako bi sprečili iseljenje.

1 / 4 Foto: Stefan Kojić

6:54 Na adresu baka Mare u Sarakejvskoj stigli su i pripradnici ministarstva u utrašnjih poslova kao i ekipa Hitne pomoći. Kako javlja naš reporter policija je blokirala ulaz u zgradu i niko ne može da uđe i izađe iz zgrade.

1 / 4 Foto: Stefan Kojić

6:49 Ispred ulaza u zgradu nalaze se ljudi iz združene akcije, "Krov nad glavnom". Baka Mara je sama u stanu, ne otvara vrata nikome , jer je nepokretna. Inače, ona ne zna da će danas doći da je iseljavaju. Kako nezvanično saznajemo, u planu je bilo da baka Mari daju injekciju kako bi je izneli.

Niko od komšija ne zna da će izvršitelji iseliti baka Maru.

- Uprkos tome što je moja majka, odnosno stanarka jako loše, kupac želi da renovira stan. On zahteva da to bude danas, iako smo mi zamolili za produženje roka od 30 dana, koliko je nama potrebno da se snađemo - rekla je uznemirena baka Marina ćerka za Espreso.

Baka Mara za naš portal objašnjava kako se odvijala prodaja stana:

- Mi hoćemo da izađemo, ali smatramo da je bilo nepravilnosti prilikom prodaje stana, pa ćemo pravdu potražiti na sudu. Ćerka mi je rekla i da se kupac predstavljao kao da je iz državne bezbednosti i da joj je rekao, " neće država na državu", ali da misli da je to laž" - kaže bolesna baka.

Inače, stan u Sarajevskoj 67 prodat je zbog duga koji, kako kaže baka Mara, nije sporan, ali je nedavno i operisana pa želi da se oporavi.

- Samo želim da stanem na noge da mogu sama da izađem iz stana u kome živim preko 70 godina - rekla je baka Mara koja je inače, nepokretna, a za čiji slučaj se interesuju kako sugrađani tako i brojni mediji.

Lekar koji je izašao na teren pri prvom pokušaju iseljenja konstatovao je da baka zbog teškog zdravstvenog stanja ne sme da se iznosi napolje i da mora da ostane na kućnom lečenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/J.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.