ČOVEK O KOJEM JE PEVALA CELA JUGOSLAVIJA PROLAZI KROZ PAKAO! Čera optužen za 1,9 miliona evra!
Branimir Štulić tokom live nastupa!, Foto: Print Screen Youtube

neverovatno

ČOVEK O KOJEM JE PEVALA CELA JUGOSLAVIJA PROLAZI KROZ PAKAO! Čera optužen za 1,9 miliona evra!

"Ja njih ni ne mogu da isplatim jer ne znam koliko im trebam dati. To treba utvrditi sud. Čekam da sud odluči kako da se taj novac raspodeli" , govori Čerić.

Objavljeno:

U leto 2018. godine, tačnije u petak 17. avgusta, na bankovni račun sedamdesetogodišnjeg javnog beležnika Velimira Čerića zvanog Čera, kojeg je svojevremeno u svojoj pesmi “Pametni i knjiški ljudi” opevao legendarni Branimir Štulić iz Azre, uplaćen je iznos od 1,9 miliona evra. Taj novac isplatio je kupac zgrade u Jurišićevoj 6 u Zagrebu, u kojoj se donedavno nalazilo bioskop Grič, a čiji su dotadašnji vlasnici bili Čerićevi klijenti.

"Tog sam dana odlučio da im neću isplatiti taj novac nego da ću ga zadržati na računu dok me ne tuže, pa neka sud odluči koliko kome pripada" - kaže nam Čerić, koji je nedugo nakon što mu je 1,9 miliona evra leglo na račun otišao u penziju. Planirao je tokom penzije, kaže nam, posetiti starog prijatelja Štulića, ali sada se, kaže, mora “boriti” s bivšim klijentima.

Čerićevi nekadašnji klijenti, naime, u međuvremenu su, kaže nam njihova aktuelna odvetnica Gabrijela Banić, protiv javnog beležnika podneli kaznenu prijavu i tužbu nakon što im se prestao javljati, a da im ništa nije isplatio.

"Ja njih ni ne mogu da isplatim jer ne znam koliko im trebam dati. To treba utvrditi sud. Čekam da sud odluči kako da se taj novac raspodeli" , govori Čerić.

Međutim, advokat Banić tvrdi da je dobro poznato kako se taj novac trebao raspodeliti jer da je Čerić sa njenim strankama još početkom 2000-ih potpisao sporazum prema kojem mu je trebalo pripasti dvadeset posto od kupoprodajne cene posle okončanja vraćanja imovine te prodaje. Ali, nisu oni jedini koji nisu isplaćeni, dugogodišnji postupak vraćanja te nekretnine, naime, nije vodio Čerić nego advokat Nedjeljko Peršić kojem se, kako nam je rekao, “za zastupanje početkom 2002. godine u ime dvoje ovlašćenih obratio beležnik Čerić”.

Kad je zgrada prodana, advokat Peršić ispostavio je Čeriću račun. Advokat Peršić nije nam želeo otkriti na koji iznos, a Čerić tvrdi da je za usluge navodno “tražio više od dva milion kuna, pa je spustio na oko milion kuna”. Čerić mu u konačnici nije ništa isplatio, a otkako je zgrada prodata ni advokat Peršić više ne može doći do njega.

"Imao je specijalnu punomoć od strane stranaka, tražeći od mene da se uključim u postupak kao njihov zastupnik" - tvrdi advokat Peršić. Ali, Čerić kaže da se advokat Peršić “sam angažovao”.

"Jednostavno se nametnuo. Nisam ja taj koji moram njega platiti. Peršića sam isprva doživeo dobronamerno jer smo bili prijatelji, ali na kraju je ispalo suprotno. Cilj mu je bio da odugovlači postupak i da bude što više papira, kako bi skupo naplatio svoj posao, na kraju je napravio popis, moglo bi se reći, čitave literature tog predmeta. Interesantna stvar je i ta cena, koju mi je poslao, toliki iznos je zapravo neverovatan. Ispostavio je prvo račun na 2,2 miliona kuna, što je bilo nečuveno, a onda je složio novi u iznosu od 1,2 miliona kuna. Sad nalaže da se smesta pokrene istraga protiv mene jer tvrdi da preti opasnost da napustim Hrvatsku", kaže Čerić, protiv kojeg su i bivši klijenti podneli kaznenu prijavu “zbog utaje i prevare te zlouporabe poverenja”.

Među njima kruže priče da je Čerić s gotovo dva miliona evra najverojatnije već negde daleko u inostranstvu. Međutim, odazvao se na poziv novinara i našao se sa njima u jednom Zagrebačkom kafiću. Kaže nam da je u postupku preseljenja u novi stan, ali da ga je kupio već ranije, a ne od spornih 1,9 miliona evra koji stoje, kaže, nedirnuti na njegovu računu.

BONUS VIDEO:

TUKLI SU JE KAIŠEM DA SE NE UDA ZA TATU: Niko ne sluti kroz kakav je PAKAO prošla Marija Kulić, svi su plakali nad njenom sudbinom

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.