U SRBIJI ZA NG ONI ZARAĐUJU PO 36.000 DINARA DNEVNO! Za sat vremena OVOG posla 8.000 dinara
Za sat vremena OVOG posla 8.000 dinara, Foto: Jelena Vučetić, Profimedia

da li ste znali?

U SRBIJI ZA NG ONI ZARAĐUJU PO 36.000 DINARA DNEVNO! Za sat vremena OVOG posla 8.000 dinara

Lova do krova! 

Objavljeno: 04.01.2019. 12:44h
  • 5

Običaj da novogodišnje poklone u firmama mališanima lično uručuje Deda Mraz proširio se i na kuće i stanove, pa roditelji koji se odluče da deci priušte ovu vrstu zabave moraće da iskeširaju od 3.000 do 6.000 dinara.

Kako jedan Deda Mraz dnevno može da podeli poklone u proseku na šest adresa, znači da dnevno inkasira i do 36.000 dinara, pa je pitanje ko se Novoj godini više raduje - deca ili Deda Mraz.

- Dolazak Deda Mraza u kuću poslednje dve nedelje decembra košta između 3.000 i 6.000 dinara, u zavisnosti od toga koliko je termin atraktivan. Ako neko hoće da mu Deda Mraz dođe u novogodišnjoj noći, mora da bude svestan da traži luksuznu uslugu i da ona košta 6.000 dinara. Deda Mraz deli poklone i animira decu pola sata, priča im priče sa Severnog pola i prepričava anegdote sa putovanja po svetu. Roditelji ga sačekaju ispred kuće ili stana, daju mu poklone i instrukcije o deci. Posle toga on nastupa - kaže Miroslav Bronzić iz i dodaje da za 45 minuta u firmama usluga iznajmljivanja Deda Mraza košta do 8.000 dinara, a u tu cenu ulaze podela paketića i slikanje.

Osim Deda Mraza, mnogi iznajmljuju njegov i njegov kostim, koji košta 6000 dinara dnevno.

- To rade marketinške agencije koje snimaju spotove i reklame, kao i televizije za snimanje novogodišnjeg programa. Kostim može i da se kupi po ceni od 1500 dinara za najjeftiniji, pa do 38.000 dinara, koliko košta najskuplji. U tu cenu, osim kostima, brade i perike, ulaze i čizme, zvono, džak i razni rekviziti za animiranje dece - objašnjava Bronzić.

Za doček kod kuće potrebno je obezbediti i jelku, ukrase i hranu, a roditelji koji odluče da na doček odu u restoran, a nemaju bake i deke da im pričuvaju decu, moraće da angažuju i dadilju.

Bebisiterka po satu običnim danima košta između 350 i 500 dinara, ali u novogodišnjoj noći cene idu i do 800 dinara po satu. To znači da za 12 sati za dadilju treba izdvojiti najmanje 6000 dinara.

 

Bonus video: 

(Espreso.rs /Alo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media