NA ZLATARU VEĆ POLA METRA SNEGA: Snežna mećava u nekim delovima Srbije IPAK IDILIČNA (FOTO)
Ilustracija, Foto: Beta/Emil Vas

haos

NA ZLATARU VEĆ POLA METRA SNEGA: Snežna mećava u nekim delovima Srbije IPAK IDILIČNA (FOTO)

Najviše snega ima na Zlataru, Zlatiboru i Jabuci, jer je na ovim planinama sneg pada već drugi dan

Objavljeno:

Beogradske ulice su se vrlo brzo zabelele sa prvim snegom u 2019. godini. Ipak, ljudi još uživaju u praznicima pa su od jutros mnogi ipak odlučili da ostanu ugrejani kod kuće.

Manje je automobila na ulicama, pa mada ulice još nisu očišćene nema većih zastoja osim usporene kretnje, a u uobičajeno udarnim terminima nema ni veće gužve u gradskom prevozu.

Sneg promenljivog inteziteta koji od noćas pada u većini krajeva Srbije nije napravio veće probleme ni u zapadnom delu zemlje.

Sneg na teritoriji grada Čačka pada od ranih jutarnjih sati, ali nije došlo do zastoja na putevima. Sva javna preduzeća su u punoj pripravnosti, a s obzirom na to da je temperatura u minusu nastavilo se sa posipanjem solju po glavnim gradskim saobraćajnicama, mostovima i prilazima gradu.

foto: Printscreen / Infokop.net ski kamere

Putni pravci na teritoriji Užica i opštine Čajetina su takođe prohodni za saobraćaj.

Najviše snega ima na Zlataru, Zlatiboru i Jabuci, jer je na ovim planinama sneg pada već drugi dan.

Putari su sve vreme na terenu, čisti se, iako sneg neprestano pada. Vetar koji duva sve vreme nam pomalo otežava rad, kolovoz je vlažan pa se ponegde stvaraju nanosi, ali za sada nema značajnijih problema - zaključio je direktor Puteva Užice Leko Korićanac.

U višim delovima Zlatara i Murtenice sneg koji neprekidno pada više od 15 časova dosegao je debiljinu od skoro pola metra, dok ga u gradskom jezgru Nove Varoši ima od 15 do 20 centimetara.

- Sneg umerenog intenziteta i dalje pada na područiju novovaroškog kraja, naše četiri ekipe nalaze se na terenu i čiste saobraćajnice. Za sada su prohodne obe kolovozne trake na svim putevima - kazao je Goran Stiković dežurni u Zimskoj službi puteva na punktu Nova Varoš.

U višim delovima Prijepolja, debljina snežnog pokrivača je oko 30 centimetara, dok ga u samom gradu ima od pet do 10 centimetara.

Vozači se upozoravaju da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, dok zbog niske temperature dolazi do stvaranja poledice na kolovozu.

BONUS VIDEO: Intervju sa Aleksandrom Vučićem drugi deo

(Espreso.co.rs / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.