700 RADNIKA DOBILO OTKAZ NA PRAVDI BOGA: Novak je jedan od njih, a PRETUČEN JE JER JE PITAO ZAŠTO JE OTPUŠTEN!
Novak Milošević, Foto: Privatna arhiva

BEZOBRAZLUK NA DELU!

700 RADNIKA DOBILO OTKAZ NA PRAVDI BOGA: Novak je jedan od njih, a PRETUČEN JE JER JE PITAO ZAŠTO JE OTPUŠTEN!

Preko sedamsto radnika je proglašeno tehnološkim viškom u preduzeću u Srbiji!

Objavljeno: 22:06h
Jovana Jovanović

U preduzeću Srbija Kargo koje se bavi železničkim prevozom robe danas je preko 700 zaposlenih proglašeno tehnološkim viškom, a jedan radnik je dobio batine jer je došao da pita zbog čega je višak i po kom kriterijumu se našao na tom spisku.

Kako Espreso.co.rs saznaje, zaposleni u preduzeću su proglašeni tehnološkim viškom bez ikakvog objašnjenja zbog čega su višak i na koji način su se našli na tom spisku, a o tome su obavešteni posredstvom spiska na oglasnoj tabli firme koji je danas postao konačan.

Da bezobrazluk i bahatost u ovom slučaju ne manjkaju vidimo i po tome što su radnici sa fakultetskom diplomom dobili "šut kartu", a zato spremači, limari i kuvari sa osnovnom školom ili završenim kursem nisu proglašeni tehnološkim viškom.

Otpušteni radnik, Novak Milošević je za Espreso.co.rs objasnio da je dobio batine samo zato što je otišao da pita zbog čega je proglašen tehnološkim viškom.

Ja sam u ovoj firmi 36 godina i kada sam došao da potpišem otkaz otišao sam do šefa da pitam zašto sam otpušten. Kada sam se popeo na deveti sprat hotela u kojem se nalazio moj šef Mileta Nikolić zatekao sam ga u prostoriji sa još dva radnika Z.G. i D.L. kako slave uz vino i pečenje. Upitao sam, kako vas nije sramota? U tom trenutku je radnik D.L. u vidno alkoholisanom stanju nasrnuo na mene i udario me flašom po glavi, tako da sam završio u Hitnoj pomoći", priseća se Novak Milošević.

Dodaje kako je od udaraca zadobio teže povrede glave, nagnječenje, ali je zaradio i veliki stres.

Novak Milošević
Novak Milošević foto: Privatna arhiva

Povređena mi je glava, a nos i oči su mi natečene. I protezu su mi polomili. Slučaj sam prijavio u stanici policije u Železniku i ovde se neću zaustaviti, već ću ih tužiti. I ranije su se radnici žalili i pisali tužbe zbog krađe za topli obrok, smenski dodatak i regres, ali to još nije procesuirano", priča Milošević.

Kako kaže, njihov šef je poznat po tome kako se bavi mutnim radnjama poput švercovanja duvana, a nije strano ni to da je i ranije pretio i tukao radnike.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i šefa sekcije Miletu Nikolić i pitali za komentar.

Ipak, Nikolić je odgovorio da nema komentar na naša pitanja.

Onda smo ga pitali, ko bi po njegovom mišljenju trebao da ima komentar, ako ne on budući da im je šef.

Uputio nas je na generalnog direktora, a potom nam spustio slušalicu.

Bonus video


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.