KLIJENTE VOZIMO I NA GROBLJE, DEVOJKE SU FUL DOK NE POČNU DA POVRAĆAJU! Ovo su priče taksista koji su radili za NG
Foto: Filip Plavčić, Dragana Udovičić, Profimedia

nemi posmatrači dočeka

KLIJENTE VOZIMO I NA GROBLJE, DEVOJKE SU FUL DOK NE POČNU DA POVRAĆAJU! Ovo su priče taksista koji su radili za NG

Novogodišnji dan je isti kao i svaki drugi, samo ima više posla i para

Objavljeno:

U novogodišnjoj noći verovatno najpametnija odluka koju možete doneti jeste da ne sedate pijani za volan.

Dok se provodite i ludujete do zore, često ne pomišljate na one koji nastupaju kad se morate "dovući" do kuće. Ulice Beograda pune su taksista u novogodišnjoj noći....Ekipa Espresa razgovarala je sa nekolicinom taksista, koji su nam otkrili kako zapravo izgleda raditi u novogodišnjoj noći.

- Volim da radim za "novaka". Devojke su uvek sređene i zaradim taj dan najviše. Vi ste samo posmatrač i ima baš svašta i da vidite - naglasio je jedan taksista.

Jedan od sagovornika je ovom prilikom ispričao svoje jedinstveno iskustvo. Naime, rekao je da je i prošle godine radio za Novu godinu kao što će i ove. Veče je bilo monotono, prema njegovim rečima, devojke su previše našminkane, a momci previše veseli. Sve dok...

U njegovo vozilo ušao je stariji gospodin koji je dao adresu Novog groblja i, takođe, rekao broj parcele. Sve vreme je do Novog groblja ćutao da bi kad su konačno stigli, ponovio broj parcele. Taksista mu se uljudno obratio i obavestio gospodina da su stigli.

- Nije hteo da izađe iz kola, a više puta sam mu ponovio da se nalazimo ispred Novog groblja i jednostavno nisam znao šta da radim - rekao je ovom prilikom taksista.

Stariji gospodin nije prestajao da ponavlja broj parcele. Na kraju je taksista zamolio čuvare da taksijem odveze putnika do parcele.

- Bilo mi ga je nekako žao. To što ide baš za Novu godinu na groblje, pa sam ga odvezao i do parcele - tužno je izjavio.

Drugi su podelili i svoje negativno iskustvo.

- Vi, devojke, baš umete da se naparfemišete. Previše, jednostavno previše! Gušim se tokom Nove godine i još se natakarite na štikle i desi se čak i da neka povrati i onda novogodišnje čišćenje auta. Uvek šljokice na sve strane kao da ste ulična rasveta - iznervirano je kazao taksista.

- Ja sam jednom prilikom vozio dva momka. Ušli su negde oko ponoći i rekli su mi "šefe, ti samo vozi". Ja sam ih tako provozao nekih sat vremena po Beogradu, a oni su na Slaviji odlučili da izađu - rekao je drugi taksista.

Međutim, svi su se složili da, iako praznike ne provode sa najmilijima već potpunim strancima, žrtvovanje se ipak isplati. Naime, posla ima dosta, ali se dosta i zaradi.

- Novogodišnji dan je isti kao i svaki drugi, samo ima više posla i para. To mi obezbeđuje da Božić i ostale praznike mogu da provedem u miru sa porodicom - naglasio je taksista.

Mnogi ne pristaju da rade za Novu godinu. Kažu da će nam Nova godina biti kao i novogodišnja noć i da stoga treba što bolje da je proslavimo. Međutim, možda je u pitanju samo još jedna urbana legenda. Taksistima se očigledno isplati da voze 31. decembra.

Bonus video: ZA KRAJ GODINE PROMOCIJA: Knjiga "Sve prođe, pa i doživotna" ugledala je svetlost

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.