POBEDA! Odloženo izvršenje Mirjane koja je pokušala da se UBIJE! PRIVATNI IZVRŠITELJ SE NIJE NI POJAVIO
Odloženo izvršenje Mirjane koja je pokušala da se UBIJE, Foto: Filip Plavčić

DOKLE?

POBEDA! Odloženo izvršenje Mirjane koja je pokušala da se UBIJE! PRIVATNI IZVRŠITELJ SE NIJE NI POJAVIO

Uporedo dok dokazuje svoje pravo pred sudom, Mirjana je više puta uspela da se sama odbrani od prinudnog iseljenja, između ostalog i tako što je pretila samoubistvom

Objavljeno: 10:49h

Izvršitelji koji su bili zaduženi da izbace Mirjanu Ristić iz stana u Mirijevu se jutros nisu pojavili.

Aktivisti i aktivistkinje Združene akcije Krov nad glavom, kao i građani i građanke, okupili su se oko 9h u ulici Zagrađe 2 na Mirijevu, kako bi solidarno odbranili Mirjanu po deseti put. Oni su odneli veliku pobedu, a Mira bar na kratko može da odahne.

foto: Filip Plavčić

Mirjanu su hteli da isele iz stana koji je uredno platila, na osnovu sudske presude o situaciji pre nego što je zgrada uopšte izgrađena. Mirjana nije ni znala da se vodi sudski spor koji za posledicu može imati njeno iseljenje, tako da nije imala ni priliku da pred sudom iznese svoju stranu. Za ceo problem je saznala kad joj je izvršitelj zakucao na vrata sa nalogom da iz njenog doma iseli čoveka koji je izgubio u sudskom sporu.

foto: Filip Plavčić

Ne znam više šta da radim, kako da sprečim ovo, ako još jednom dođu, opet ću se popeti na terasu. Dejan Ivanović, koga izbacuju navodno, je dao izjavu u moju korist. Kako mogu da izbacuju muškarca koji nikada nije bio u ovom stanu? Iscrpeli smo sve sto smo mogli. Sramno je da posle svega opet šalju izvršitelje, rekla je Mirjana za Espreso.

Olivera Popović koja je pokrenula postupak izbacivanja Mirjane, navodi da je njoj brat kupio ovaj stan za 750.000 dinara. Ona traži stan koji ima 27.65, a Mirjanin stan ima 36,4 kvadrata što znači da Mirjanu bukvalno izbacuju iako ima vlasnicki list.

foto: Filip Plavčić

- Ovo nije normalna država. Isti sud ti da rešenje da je stan tvoj i isti taj te izbacuje, dodala je ona.

Mirjana je pokrenula postupke da dokaže svoje vlasništvo, međutim ti postupci ne odlažu izvršenje.

Uporedo dok dokazuje svoje pravo pred sudom, Mirjana je više puta uspela da se sama odbrani od prinudnog iseljenja, između ostalog i tako što je pretila samoubistvom, a poslednja dva puta se odbranila zahvaljujući podršci kojoj su joj pružile solidarne komšije.

Mirjanin slučaj je jedan od mnogih koji demonstrira potrebu da se nađu pravednija zakonska rešenja koja štite vlasnike stanova, zakupce i treća lica od izvršiteljskih praksi.

Njen slučaj je ujedno i najekstremniji jer je ova žena pokušala samoubistvo za vreme prošlog pokušaja iseljenja.

foto: Filip Plavčić

Policija i okupljene komšije tada su uspeli da je smire, izvršenje je odloženo, a vidno uznemirena Mirjana je novinarima rekla da nije znala na koji način da reši ovaj problem, koji traje godinama.

- Nikakvo rešenje na moje ime za iseljenje iz stana ne postoji. Ovaj stan je legalizovan i ja imam vlasnički list. Sva dokumenta sam odnela sudiji, koja mi je rekla da ne može da izda rešenje i da još ne zna hoće li me iseliti i ne, a onda danas šalje bez ikakvog upozorenja izvršitelje da me izbace iz stana, kaže Mirjana.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.