CELA SRBIJA PRIČA O OVOJ GREŠKI U KORENIMA: Zašto su umesto NAPREDNJAK TOŠIĆ stavili LIBERAL TOŠIĆ? (VIDEO)
CELA SRBIJA PRIČA O OVOJ GREŠKI U KORENIMA, Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen Youtube

ŠTA SE OVDE DEŠAVA?

CELA SRBIJA PRIČA O OVOJ GREŠKI U KORENIMA: Zašto su umesto NAPREDNJAK TOŠIĆ stavili LIBERAL TOŠIĆ? (VIDEO)

Radnja serije prati patrijahalnu porodicu Katić iz 19. veka, koja iako najbogatija u selu, živi u strahu od pustoši koju nedostatak potomstva donosi, a odigrava se u imaginarnom selu Prerovo

Objavljeno: 11:13h

Na Prvom kanalu RTS-a počelo je emitovanje nove TV serije Koreni po istoimenom romanu Dobrice Ćosića.

Glavnu ulogu u seriji, Aćima Katića, tumači maestralni Žarko Laušević, a pored njega tu su i Sloboda Mićalović (Simka Katić), Nenad Jezdić (sluga Tola Dačić), Radovan Vujović (Vukašin Katić), Dara Džokić (Milunka), Goran Šušljik (Nikola). Seriju je režirao Ivan Živković, a Đorđe Milosavljević je autor scenarija.

Radnja serije prati patrijahalnu porodicu Katić iz 19. veka, koja iako najbogatija u selu, živi u strahu od pustoši koju nedostatak potomstva donosi, a odigrava se u imaginarnom selu Prerovo.

Bivša voditeljka Biljana Lukić, supruga muzičara Ogija Radivojevića, primetila je jedan "detalj" kada je u pitanju nova serija, "Koreni", a svoja zapažanja iznela je na društvenoj mreži, Tviter.

- Knjiga "Koreni" živi decenijama, serija "Koreni" baš obećava, zato je neshvatljivo udvorništvo aktuelnom gospodaru. RTS - naše pravo da naprednjaka primenjuju u liberala, napisala je Biljana izazvaši lavinu komentara na Tviteru.

Ona je primetila grešku, i odmah je reagovala.

- Nema potrebe za "khm", u prikazanoj verziji nema ni liberala, ne znam koje izdanje je u pitanju, napisala je Lukićeva.

Dodala je kako je dijalog u seriji identičan tom koji je prikazala, ali sa jednim malim detaljčićem.

- Samo što se umesto "naprednjaka" kaže "liberal", objasnila je.

Nema sumnje, nova serija je bukvalno zapalila društvenu mrežu Twitter, a neke od komentara pogledajte u nastavku.

Podsećamo, “Koreni” je roman Dobrice Ćosića, izašao 1954. godine. Spada u društveno-istorijski roman te nam verno prikazuje događaje u porodici Katić, kao i ekonomske i političke prilike Srbije s kraja 19. veka.

Roman je podeljen na četiri nenaslovljene glave, a njima prethodi te ih sledi hroničarsko izlaganje sluge porodice Katić, Nikole. Pripovedno izlaganje romana je kratko pa je zato izbegnuto hronološko navođenje događaja radnje. Priča je izgrađena na principu asocijacija koje su prekinule pripovedno vreme retrospektivnim epizodama zadirući sve dublje u prošlost.

Ova porodična istorija prikazana je da bi se ustvari prikazao život svih porodica Srbije 19. veka. Roman je započeo hroničarskim zapisom, odnosno prologom Nikole, sluge Aćima Katića.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.