LAGUNINI GOSTI NA SAJMU KNJIGA: Branko Đurić Đuro, Piter Bret, Vedrana Rudan, Miroslav Mišković...
Na predstavljanju Lagune, Foto: Espreso.co.rs

NAJAVA

LAGUNINI GOSTI NA SAJMU KNJIGA: Branko Đurić Đuro, Piter Bret, Vedrana Rudan, Miroslav Mišković...

Na Sajmu knjiga će od 21. do 28. oktobra gostovati niz stranih i domaćih pisaca

Objavljeno: 15:29h

U kafeu knjižare Delfi u Studentskom kulturnom centru danas je Laguna predstavila svoj sajamski nastup i predstavila svoj rad tokom proteklih 20 godina tokom kojih je od jedne knjige "Boja magije" Terija Pračeta stigla do 4000 naslova.

O nastupu na sajmu govorile su PR menadžer Tanja Vučković, urednica redakcije Mina Kebin direktorka mreže knjižara Delfi Vesna Mihajlović, urednik E knjiga Zoran Miodrag i predstavnica pokrovitelja nastupa Lagune banka Intesa Sandra Lazarević. Vučković je navela da je tokom dve decenije Laguna postala najveći izdavač u Srbiji ali i u regionu, da je uvela svetske standarde u produkciju (najaktuelniji naslovi, vrhunski prevodi i dizajn) da je kao svog izdavač odabhralo 1400 stranih pisaca i više od 300 domaćih i u proseku štampa 365 novih naslova godišnje.

Ona je skrenula pažnju na uspeh Laguninih knjiga jer one se nalaze na svim listama bestselera, njen klub ima 600.000 članova, sarađujue sa više od 400 partnera u zemlji i regionu, učesnik je i pokretač mnogih humanitarni , edukativniuh, ekoloških i drugih društveno odgovornih akcija.

"Na sajtu Lagune je u okviru akcije "Blog dan" 2011 objavljena je prva elektronska knjiga u Srbiji" podsetila je Vučkovićeva. Urednik E izdanja Zoran Miodrag je najavio da će čitaocima koje zanimaju ove vrste knjiga imati u ponudi 500 naslova, da su im cene upola niže nego štampanim i da će se ovaj segment produkcije Lagune veoma brzo širiti.

Vučkovićeva je podvukla da je Laguna tokom 20 godina organizovala gostovanja brojnih svetskih pisaca poput nobelovca Marija Vargasa Ljose, Tonija Parsonsa, Trejsi Ševalije, Lusinde Rajli, Tarika Alija, Jua Nesbea....a ove godine će ugostiti Pitera Breta koji će promovisati "Demonski ciklus" novi globalni hit epske fantastike.

Direktorka lanca knjižara Delfi Vesna Mihajlović je navela da ima 42 knjižare u 23 grada Srbije kao i 10 filijala u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori Ona je citirala mnoge strane izdavače koji tvrde da je Lagunin uspon nezabeležen u ovom delu Evrope.

Laguna se pobrinula da na svom štandu predstavi knjige dvoje pisaca iz Maroka-počasnog gosta Sajma: Lejlu Lalami i Tahara ben Želuna.

Na Laguninom štandu će svakoga dana gostovati domaći pisci koji će od podneva pa do 19 časova potpisivati svoje knjige i razgovarati sa čitaocima.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Grupa Turisti

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.