RTS SNIMA PRVI FILM O LGBT OSOBI IZ SRBIJE: S čim se sve susrećem kao gej u maloj sredini
Foto: Promo

PREMIJERA

RTS SNIMA PRVI FILM O LGBT OSOBI IZ SRBIJE: S čim se sve susrećem kao gej u maloj sredini

Film prikazuje različitost u maloj sredini, odnosno svakodnevni život LGBT osoba u Srbiji, a biće predstavljen i na festivalu

Objavljeno:

Ekipa Radio televizije Srbije (RTS) boravi u Kuršumliji kako bi snimila dokumentarni film o LGBT aktivisti i javno deklarisanom homoseksualcu Stefanu Radoviću. Ovo je prvi put da se snima film o LGBT osobi iz Srbije.

U pitanju je projekat u kojem učestvuje više najvećih televizijskih kuća u Evropi, a tema je različitost. Film prikazuje različitost u maloj sredini, odnosno svakodnevni život LGBT osoba u Srbiji, a biće predstavljen i na festivalu.

- Biće prikazan svakodnevni život LGBT osobe. Kako poput svih ostalih ljudi šetam gradom, idem do prodavnice, pijace, Doma zdravlja... I s čim se sve susrećem prilikom obavljanja tih uobičajnih stvari - kaže Stefan Radović o kome će biti snimljen film.

Za ovakav film potrebno je mnogo rada i sati snimanja, te ekipa boravi nedelju dana kako bi pripremila materijal za ceo film koji će prvo biti predstavljen na festivalu, a potom će u novembru biti emitovan na Radio televiziji Srbije (RTS 1), kao i na javnim servisima EU.

BONUS VIDEO: Branislav Puhalo - Bivši šef Mladićevog ličnog obezbeđenja

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.