LEDENI MONSTRUM DOLAZI U SRBIJU: Za 12 sati temperatura će pasti za 18 STEPENI!
Foto: Severe Weather Europe

kraj leta

LEDENI MONSTRUM DOLAZI U SRBIJU: Za 12 sati temperatura će pasti za 18 STEPENI!

Ovonedeljna najniža jutarnja temperatura vazduha u sledećoj nedelji negde biti čak i najviša poslepodnevna

Objavljeno: 10:38h

Velika promena vremena je pred nama, a prema najnovijoj prognozi ogromni hladni front sa severa će pogoditi veliki deo Balkana u subotu.

U petak će biti još većinom sunčano, vrlo toplo, ponegde i vruće. Ujutro nas čeka mestimice magla, uglavnom u rečnim dolinama i gorskim kotlinama, a poslepodne je moguć poneki pljusak, uglavnom u gorskim krajevima.

Vetar slab, poslepodne do umeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 30 °C.

U subotu stiže jače naoblačenje s mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će već prepodne zahvatiti zapadne predele Balkana, a do kraja dana proširiće se na ceo region. Temperatura vazduha u padu uz umeren i jak severni i severoistočni vetar, a poslepodne najpre na severnom Jadranu uz jaku i olujnu buru.

- Tokom subote će nam severa i severozapada Evrope doći hladniji vazduh, pa nakon prolaznog zatopljenja u nedjelju, od ponedeljka još hladniji, uz koji će ovonedeljna najniža jutarnja temperatura vazduha u sledećoj nedelji negde biti čak i najviša poslepodnevna. Štaviše, u višim nadmorskim visinama ovog dela Evrope biće i snega, ne samo u Alpima nego verojatno i južnije... Pre toga imaćemo i mestimičnih pljuskova i grmljavina, a i jakog vetra, čak i s olujnim udarima - najavio je meteorolog Zoran Vakula.

U ponedeljak novo jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na zapadu, a zatim i drugde.

Kako najavljuje portal Severe Weather Europe, nahladnije će biti u utorak.

- Neobično jaki Arktički front proširiće se širom Evrope početkom iduće nedelje donoseći izuzetno hladno vreme nakon letnih temperatura koje su prevladavale većinom septembra - navodi portal i dodaju kako se u utorak u razmaku od svega 12-18 sati očekuje pad ekstreman pad temperature od +18 do 0 stepeni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.