DOLAZI NAM I SNEG? Temperature padaju za VIŠE OD 15 stepeni, čeka nas velika promena vremena!
Foto: Sat24.com

prognoza

DOLAZI NAM I SNEG? Temperature padaju za VIŠE OD 15 stepeni, čeka nas velika promena vremena!

Hladan front povezan sa ciklonom na severu Europe u subotu će zahvatiti i Balkan

Objavljeno:

Snažan anticiklon koji već duže vremena održava stabilno i suvo vreme idućih će dana postepeno slabiti, a srednjom i severnom Evropom u petak i subotu će proći će hladan front koji će doneti osetno osveženje, piše portal neverin.hr.

Ovaj portal najavljuje da će na području Balkana u sredu, četvrtak i petak prevladavati pretežno sunčano i vrlo toplo vreme, sa retkim slučajevima pljuskova.

Hladan front povezan sa ciklonom na severu Evrope u subotu će zahvatiti i naše krajeve.

Tako nas u subotu očekuje jače naoblačenje sa severozapada, kiša, pljuskovi i grmljavina uz nagli pad temperature vazduha, pogotovo na severu i zapadu.

U subotu će temperature zraka na Balkanu biti niže i za 15 stepeni u odnosu na petak, pa će se u poslepodnevnim satima kretati od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

Vreme će se već u drugom delu subote sa zapada smirivati, a nedelja će doneti ponovo sunčanije vreme uz blagi porast dnevnih temperatura vazduha.

Međutim, ponedeljak će biti u znaku dolaska nove, još izraženije promene vremena. Očekuje nas novo naoblačenje uz kišu i novi pad temperature.

- Hladan vazduh će prodreti dublje na evropski jug i jugoistok. S obzirom da do tada ima još 6 do 7 dana, detaljnije prognoze treba još uvek uzimati sa rezervom - navodi Neverin.hr.

Promena vremena početkom iduće nedelje doneće znatno svežiji vazduh sa severa evropskog kontinenta, tako da ćemo tokom iduće nedelje u planinama izmeriti i prve "minuse". Iako je još daleko za prognozu padavina, u slučaju dužeg zadržavanja padavina, moguć je i prvi sneg u visinama iznad 1.400 metara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr/Neverin.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.