SRPSKA AKADEMIJA NAUKA DEMANTOVALA AKADEMIKA OCIĆA: Optužbe da je smenjen sa dužnosti sekretara Odeljenja pre godinu i po dana zbog knjige su besmislene tvrdnje!
Foto: wikipedia / srđan vesić

saopštenje

SRPSKA AKADEMIJA NAUKA DEMANTOVALA AKADEMIKA OCIĆA: Optužbe da je smenjen sa dužnosti sekretara Odeljenja pre godinu i po dana zbog knjige su besmislene tvrdnje!

U saopštenju stoji još i kako je dužnost Izvršnog odbora i svih drugih organa SANU da štite i čuvaju integritet i ugled jedne od najstarijih institucija srpskog naroda

Objavljeno: 16:01h

Srpska akademija nauka izdala je zvanično saopštenje vezano za tvrdnje koje je izneo akademik Časlav Ocić u intervju za nedeljnik "Pečat" 6. septembra.

U saopštenju se navodi kako su gore pomenute tvrdnje dezinformacije i neistine koje izlaze iz domena realnosti.

- Optužbe da je smenjen sa dužnosti sekretara Odeljenja pre godinu i po dana zbog knjige koja se pojavila tek sredinom ove godine su samo jedna od ilustracij takvih, u najmanju ruku, logički besmislenih tvrdnji sa kojima je upravo zbog njihove prirode teško polemisati. Izvršni odbor Srpske akademije nauka i umetnosti, kao izvršni organ Predsedništva i Skupštine SANU, podseća da su svi organi SANU podržali odluku dve trećine članova Odeljenja društvenih nauka o smeni akademika Ocića sa dužnosti sekretara Odeljenja zbog nemogućnosti daljeg normalnog funkcionisanja Odeljenja. Skupština Srpske akademije nauka i umetnosti se više nego ubedljivo izjasnila i sa 78 glasova za i samo tri uzdržana (od ukupno 81 prisutnih) podržala odluku članova Odeljenja, nedvosmisleno odbacivši neosnovane optužbe akademika Ocića - stoji u saopštenju Srpske akademije nauke.

U saopštenju stoji još i kako je dužnost Izvršnog odbora i svih drugih organa SANU da štite i čuvaju integritet i ugled jedne od najstarijih institucija srpskog naroda, te kako su zbog toga smatrali da je potrebno da se i na ovaj način obrate javnosti.

- O tome da li nekome i kome odgovara da najvišu naučnu i umetničku instituciju Srbije u ovom trenutku, za sada bezuspešno, pokuša da uvuče u neke izmišljene i besmislene konflikte, ostavljamo javnosti da sama prosudi - zakljućili su u saopštenju iz Srpske akademije nauka.

Bonus video:

Espreso intervju - Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.