RODITELJI DECI NISU DOZVOLILI DA KRENU U ŠKOLU: Odbijaju da im deca sede u mešovitim razredima!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ZA PODELE - SPREMNI!

RODITELJI DECI NISU DOZVOLILI DA KRENU U ŠKOLU: Odbijaju da im deca sede u mešovitim razredima!

Oni tvrde da rukovodstvo škole niije ispoštovalo dogovor

Objavljeno:

Roditelji prvaka u bujanovačkoj OŠ "Branko Radičević" u ponedeljak svojim mališanima nisu dozvolili da krenu na nastavu jer tvrde da rukovodstvo pomenute obrazovne ustanove nije ispoštovalo dogovor po kojem deca iz predškolske ustanove zajedno sedaju u školske klupe.

- Potpisivali smo peticiju i dogovorili se da naša deca budu zajedno, ako ne u jednom, onda bar u tri odeljenja, a ispostavilo se da će biti raštrkana u čak pet učionica - kaže jedna od majki prvaka Anđela Ilić.

Nezvanično se, međutim, saznaje da je problem nešto drugačije prirode. Jer, u prvi razred OŠ "Branko Radičević" je upisano 88 redovnih predškolaca - od kojih dve trećine čine Romi - pa uprava škole nije želela da odeljenja formira po nacionalnom principu, već su deca izmešana.

Roditelji koji svoju decu u ponedeljak nisu pustili u školu to demantuju i tvrde da nemaju ništa protiv malih Roma, ali insistiraju na poštovanju dogovorenog. Kažu, nije problem da se deca rasporede u tri, ali jeste ako su raštrkana u svih pet odeljenja. Kažu i to da će, ako njihov zahtev ne bude ispunjen, ispisati decu iz ove škole i upisati ih u neku od onih po selima...

- U potrazi za kompromisnim rešenjem smo se obratili i Ministarstvu prosvete - kaže direktor OŠ "Branko Radičević" Mirjana Nešić, ali nije objasnila šta bi to konkretno trebalo da podrazumeva, pa se pretpostavlja da se traži način da prvaci srpske nacionalnosti budu u tri, a ne u pet odeljenja.

Bonus video:

Espreso intervju - Velja Ilić

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.