BIO JE VELIKI HEDONISTA: Tito je pušio cigarete iz Havane i pio 20 godina star viski, a samo JEDU NAMIRNICU NIKADA NIJE ŽELEO DA PROBA!
Foto: Profimedia

ovo nikako nije hteo

BIO JE VELIKI HEDONISTA: Tito je pušio cigarete iz Havane i pio 20 godina star viski, a samo JEDU NAMIRNICU NIKADA NIJE ŽELEO DA PROBA!

U svakom segmentu života nakon rata Tito je važio kao veliki hedonist, rekao je u svojoj knjizi Jože o Titu

Objavljeno:

Tito nije birao, ali ovu namirnicu nikad nije probao, a priču o tome napisao je čovek koji se poslednjih sedam i po godina brinuo o Titu....

Muškarac po imenu Jože Oseli relativno je slavan i danas, i to kao lični batlero Josipa Broza Tita.

U svakom segmentu života nakon rata Tito je važio kao veliki hedonist, rekao je u svojoj knjizi Jože o Titu.

Znao je šta želi, a želeo je samo najbolje, pa se tako opuštao uz 20 godina star viski Chivas Regal, pušio je cigarete iz Havane, do kojih je dolazio verovatno lakše od ikoga drugoga na svetu izvan Kube. Ali, kad je hrana bila u pitanju, nije bio posebno izbirljiv. Osim jedne stvari, koju nikad, ali baš nikad nije hteo da jede.

Josip broz Tito
Josip broz Tito foto: Profimedia

Oseli u svojoj knjizi "Titovi poslednji dani" navodi da je, kao onaj koji je sa suprugom Metkom tokom sedam i po godina brinuo o Titovoj prehrani i prijemima u rezidenciji na Brdu kod Kranja, da su mu jednog dana poslužili puževe. "A on je rekao: 'O, ne. Ja baš ne bih puževe.'"

Ono što je Tito najviše voleo da jede, bili su tradicionalni specijaliteti iz njegovog rodnog Hrvatskog Zagorja. Jeo je štrukle, a pio kafu bez šećera.

U Severnoj Koreji Tito je dobio na poklon čaj od ginsenga, potom je počeo piti ga uvek pre spavanja.

Ginseng je vrlo poznata i popularna biljka tradicionalne kineske medicine i u tu svrhu se koristiti više od 5.000 godina. Azijati veruju da donosi dug život, zdravlje i večnu mladost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.