NEMA VIŠE VUK KARADŽIĆ I JOVA ZMAJ! Ugljanin predlaže da se škole u Novom Pazaru zovu Muhamed Hevai Uskufi, Kulin Ban, Ahmed Ali Gurbi i Musa Ćazim Ćatić!
Foto: Marina Lopičić

OPASNE PROVOKACIJE

NEMA VIŠE VUK KARADŽIĆ I JOVA ZMAJ! Ugljanin predlaže da se škole u Novom Pazaru zovu Muhamed Hevai Uskufi, Kulin Ban, Ahmed Ali Gurbi i Musa Ćazim Ćatić!

Bošnjačko nacionalno veće kaže da su te škole proglašene za ustanove od posebnog značaja za obrazovanje bošnjačke zajednice u Srbiji

Objavljeno: 07.08.2018. 15:22h
  • 160

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), na čijem je čelu Sulejman Ugljanin, uputilo je danas dopise upravama osam osnovnih škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju s predlozima da promene imena škola.

U saopštenju se navodi da BNV predlaže promene imena četiri osnovne škole u Novom Pazaru. OŠ „Vuk Karadžić“ da promeni ime u OŠ „Muhamed Hevai Uskufi“, OŠ „Stefan Nemanja“ da se ubuće zove OŠ „Kulin ban“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ da bude OŠ „Ahmed Ali Gurbi“, dok bi se OŠ „Desanka Maksimović“ nazvala OŠ „Musa Ćazim Ćatić“.

Prema BNV, i dve škole u Tutinu trba da promene imena i to OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ u OŠ „Ferhad-beg Draga“, dok bi OŠ „Aleksa Šantić" promeni naziv u "Kadija Gluhavički“.

Predlog je i da dve škole u Prijepolju dobiju nova imena i to OŠ „Vladimir Perić Valter“" u OŠ „Murat ef. Šećeragić", dok bi OŠ „Svetozar Marković“ ubuduće nosila ime „Dr Rifat Ramović“.

U saopštenju Bošnjačkog nacionalnog veća se navodi da su te škole proglašene za ustanove od posebnog značaja za obrazovanje bošnjačke zajednice u Srbiji.

Kažu da su rukovodstva tih škola dužna da donesu odluke o promeni naziva škola i pre početka školske 2018/19 godine upute zahtev Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kako bi dobili saglasnost na te odluke.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media