KAD SU SE NOGE UMORILE, SRCE JE TRČALO! Marko Nikolić je stigao do cilja i U STILU ROKIJA PROSLAVIO ŽIVOT! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

OSVOJIO ŽIVOTNO PRVENSTVO

KAD SU SE NOGE UMORILE, SRCE JE TRČALO! Marko Nikolić je stigao do cilja i U STILU ROKIJA PROSLAVIO ŽIVOT! (FOTO) (VIDEO)

Ovaj humanitarni podvig Nikolić je započeo 15. jula iz Niša i dnevno je prelazio distance od oko 40 kilometara

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Marko Nikolić (31), fitnes ekspert i motivacioni govornik iz Vranja je za 20 dana prešao 1000 kilometara, a sve dane je provodio na vrućem asfaltu. On je trčao od Niša do Atine kako bi pomogao da se sakupi oko 60.000 evra za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca koja boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH).

Ovaj humanitarni podvig Nikolić je započeo 15. jula iz Niša i dnevno je prelazio distance od oko 40 kilometara, odnosno dužinu jednog maratona.

Budio se u 6 ujutru, legao kasno, a noćno trčanje mu nije nepoznanica. Kako nam je rekao, ovo je bila njegova borba protiv samog sebe!

Imam mnogo žuljeva, jako sam umoran, ali je to mala cena u poređenju sa onim što sam uradio, a to je da sam spasio nečiji život, ali i ispunio svoj životni san. Uskoro ću da spasim i drugi život, a to je ono što me održava. Zbog te činjenice ne osećam bol. Dokazao sam drugima, ali i sebi da su ovakve stvari itekako moguće, priča Marko za Espreso.

foto: Privatna arhiva

Ovaj momak je od samog starta znao da će uspeti jer ne pamti situaciju u kojoj je "digao ruke". Spreman je da umre ako treba, ali sa saznanjem da je dao sve od sebe.

Bio je predodređen da uspe, a to je i uradio jer druga opcija za njega ne postoji. Kaže da ovo što radi nema veze sa publicitetom i da bi to bilo totalno "mašenje poente".

Ne postoji ovde nikakav publicitet, kamo sreće da su svi poznati i da svako od njih spasi samo po jedno dete. Svako ima pravo da misli šta hoće. Meni je samo bitno da sam čist pred bogom i pred dragim ljudima, objašnjava Nikolić.

Od kada zna za sebe, trenira, a što se tiče ovog konkretnog podviga, objašnjava da se za njega spremao prvo u glavi, oko godinu dana, a zatim je usledila fizička priprema koja je trajala nešto kraće, 6 meseci.

Kada se posle 20 dana konačno popeo na Akropolj, željenu destinaciju, skočio je u stilu Rokija i uzviknuo, "USPELI SMO"!

Iako su mu roditelji bili zabrinuti, znali su da će uspeti i da neće odustati. Sada, ponosni su na svog sina.

Moji roditelji dobro znaju kakav sam ja, i da kada nešto zacrtam neću odustati. Konačno odmaram i psihički i fizički iako se osećam malo čudno jer sam konačno kod kuće i jedem sve što mi "padne pod ruku", objašnjava Marko kroz šalu.

Kada su mu se noge umorile, trčao je srcem. Sakupio je 60.000 evra i tvrdi da je spreman da probija nove granice.

Upoznao sam sebe i osvojio ne svetsko, nego životno prvenstvo, poentira Nikolić.

Podsećamo, na oko 130 kilometara od Atine, neophodna suma za bolesnu devojčicu je premašena za 10.000 evra jer je prikupljeno oko 60.000 evra, ali je Marko nastavio da trči za mladog sportskog novinara iz Niša Aleksandra Nikolića kome je potreban novac za lečenje leukemije.

Gori asfalt dok trčim, preko 36 stepeni u Grčkoj…ali nema stajanja. Manje od 300 kilometara mi je ostalo do cilja. Atino stižem! Vreme je da se piše istorija. Sakupiću mnogo više novca nego što je potrebno za bebu, ostatak novca želim da prebacim za lečenje sporskog novinara, Aleksandra Nikolića iz Niša, govorio je hrabri Marko.

Markovu avanturu su svi mogli da prate preko njegovog Instagrama, a broj pratioca koji ga podržavaju, motivišu, ali mu i pomažu, raste svaki dan.

Poduhvat na koji se Marko odlučio nije lak, ali ovaj dečko ne zna šta znači poraz. Kaže kako se uopšte ne kaje što se "usudio" da pođe na ovako mučan put, i da bi sve uradio ponovo. I hoće.

Iako sam imao zdravstvenih problema, oticale su mi noge, imao sam žuljeve, izgoreo sam, ali sam morao da nastavim do cilja. Mokrio sam krv i padao u nesvest, ali za dobar cilj, sve vredi, objašnjava Nikolić.

Ovaj jaki mladić, po struci master profesor fizičkog vaspitanja i sporta najavljuje nove podvige.

- Ovo je priča koja nema kraja, borba tek sledi, spreman sam za nove izazove, želim da probijam granice mogućeg jer sam rođen za to, kaže Marko koji godinama već živi u Nišu.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.