Marko Nikolić je sakupio ceo iznos za BOLESNU BEBU, ostalo mu je još 100 km da uđe u ISTORIJU: NI KRV, NI POVREDE GA NISU ZAUSTAVILE, A SAD IMA NOVI CILJ (FOTO) (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

BRAVO, DEČKO

Marko Nikolić je sakupio ceo iznos za BOLESNU BEBU, ostalo mu je još 100 km da uđe u ISTORIJU: NI KRV, NI POVREDE GA NISU ZAUSTAVILE, A SAD IMA NOVI CILJ (FOTO) (VIDEO)

Poduhvat na koji se Marko odlučio nije lak, ali on ne zna šta znači poraz

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Fitnes ekspert i motivacioni govornik Marko Nikolić (31) iz Vranja imao je cilj da za 20 dana pretrči 1.000 kilometara od Niša do Atine kako bi pomogao da se sakupi oko 50.000 evra za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca koja boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH).

On je već sakupio novac za bolesnu devojčicu i sada mu je ostalo još 100 kilometara do Atine jer je odlučio da pomogne još jednoj osobi kojoj je pomoć preko potrebna.

Kada stigne do cilja, ukupna kilometraža koju je pretrčao će iznositi 1000 kilometara. Kako nam je objasnio on ne poznaje bolesnu devojčicu, ali je video da je situacija urgentna jer je cela porodica mnogo propatila.

Kamo sreće da svako od nas odabere jednu bebu ili jednu bolesnu osobu da joj pomogne i da nešto pokrene. Loše je vreme, ljudi pucaju psihički, gube nadu, lako odustaju. Meni se to neće desiti, a ovim podvigom želim da motivišem ostale da ne odustaju lako, objašnjava Marko.

Iako je novac za bebu prikupljen, Nikolić kako kaže, neće stati. On sada trči kako bi pomogao sportskom novinaru, Aleksandru Nikoliću.

Gori asfalt dok trčim, preko 36 stepeni u Grčkoj…ali nema stajanja. Manje od 300 kilometara mi je ostalo do cilja. Atino stižem! Vreme je da se piše istorija. Sakupiću mnogo više novca nego što je potrebno za bebu, ostatak novca želim da prebacim za lečenje sporskog novinara, Aleksandra Nikolića iz Niša, kaže hrabri Marko.

Pomozimo Marku da sakupi novac za Aleksandra!

Slanjem SMS poruke sa brojem 499 na 3030 (Fondacija Budi human)

Dinarski: 160-503253-25

Devizni: 00-540-0002670.3

IBAN broj: RS35160005400002670313

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pomozimo Marku da sakupi novac za Aleksandra
Pomozimo Marku da sakupi novac za Aleksandra foto: Budi human

Markovu avanturu svi mogu da prate preko njegovog Instagrama, a broj pratioca koji ga podržavaju, motivišu, ali mu i pomažu, raste svaki dan.

Poduhvat na koji se Marko odlučio nije lak, ali ovaj dečko ne zna šta znači poraz. Kaže kako se uopšte ne kaje što se "usudio" da pođe na ovako mučan put, i da bi sve uradio ponovo. I hoće.

Poduhvat na koji sam se odlučio je veoma naporan. Imam velikih zdravstvenih problema, oticale su mi noge, imam žuljeve, ali moram da nastavim. Iako sam pregoreo, nastaviću da trčim, sve do cilja, kaže Marko za Espreso.

On je danas mokrio krv, a pre neki dan je pao i u nesvest. Ipak, neće stati jer je ubedio sebe da može i da će izdržati.

Iako ovo do sada niko nije uradio, rešio sam da testiram sebe, da se upoznam. Ovo je na neki način borba protiv samog sebe jer od 6h ujutru pa do kasnih sati trčim, i samo trčim. Svaki dan, skoro 20 dana. Sada mi je ostalo još samo tri dana, a krajnja destinacija je Atina, odnosno Akropolj, priča Marko za Espreso.

Na pitanje kako se hrani i odakle crpi energiju koja mu je preko potrebna kako bi izdržao ogroman fizički napor, ali i padove raspoloženja koje zasigurno ima, Marko kaže da se hrani zdravo koliko je to moguće u uslovima u kojima boravi.

Za doručak jedem uglavnom musli, trudim se da unosim puno voća i povrća, ali jedem i meso kako bi izdržao sve i ostao jak. Pored toga, unosim dosta tečnosti, kao i magnezijum, rekao nam je ovaj hrabri dečko.

Kako je dodao, rođen je da probija granice, i ovo neće biti poslednji put da se odlučio na ovako težak poduhvat. Ipak, krevet sanja svaki dan, a priznao nam je i da se uželeo mamine kuvane hrane.

Morao sam da uradim ovo jer da nisam beba bi bila u velikoj životnoj opasnosti jer znamo koliko je teško skupiti novac. Ljudima mora da se probudi svest o dobrim stvarima jer je vreme u kojem živimo, slobodno mogu reći, postalo užasno. Vole se loši, mrze se dobri ljudi, poručio je Marko.

On je dodao da želi da dokaže svima kako ne postoji nemoguće, ali i da je život jedan veliki ispit.

Ako izdržiš, uspećeš, zaključio je Marko za kraj.

Svaki Markov korak se prati, a meštani brojnih naselja su ga pozdravljali i davali mu podršku. Takođe, na putu do Atine, Marku pomažu požrtvovani prijatelji Vladimir Zdravković i Stanislava Petrović.

Kako nam je rekao, osoba na koju se ugledao je Kanađanin Teri Foks koji je nakon amputacije noge zbog raka, 1980. godine trčao "Maraton nade" kako bi prikupio 24 miliona dolara za istraživanja ove teške bolesti. Iako je posle 143 dana i pretrčanih 5.373 kilometara završio u bolnici, njegova priča je inspirisala naciju pa je novac prikupljen.

I godinama nakon njegove smrti, pod imenom Terija Foksa sakupljaju se milioni dolara za istraživanje raka.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.