Sud je vratio na posao, pa je TRUDNA ponovo dobila OTKAZ!
Foto: Vranjske

NEČUVENO

Sud je vratio na posao, pa je TRUDNA ponovo dobila OTKAZ!

Epopeja koja se u krajnjoj liniji može nazvati i iživljavanjem nad ovom Vranjankom počela je onog časa kada je decembra 2016. godine uopšte dobila posao u ovoj firmi, i to na određen period od šest meseci

Objavljeno:

Bez obzira na to što je ostala u drugom stanju, i što je sud vratio na posao posle otkaza, radnica „Novog doma“, I.M., ponovo je dobila otkaz u ovoj firmi!

Epopeja koja se u krajnjoj liniji može nazvati i iživljavanjem nad ovom Vranjankom počela je onoga časa kada je decembra 2016. godine uopšte dobila posao u ovoj firmi, i to na određen period od šest meseci.

Pre isteka tog roka, tadašnji direktor „Novog doma“ produžio joj je ugovor na dve godine, i on je trebao da traje do početka decembra ove godine.

Ali, naprednjaci preuzimaju „Novi dom“, a novi direktor Goran Petrović, „zbog smanjenja obima posla“, daje otkaz I.M.

Stvar je, naravno, završila na sudu, ali je sud svojom presudom P 1-530/17 poništio to rešenje o otkazu, što je kasnije potvrdio i Apelacioni sud, svojim rešenjem 395 IN1 18/18 od 10. maja ove godine.

Ali, umesto da posle ove presude I.M. počne normalno da radi, i posle sudskih troškova koje je „Novi dom“ platio u visini od 52.000 dinara, sve počinje iz početka.

I.M. je uredno pozvana na posao, i ponuđen joj je novi aneks ugovora o radu, sa promenom radnog mesta, što je ona po zakonu morala da prihvati.

Odmah sutradan, 21. juna, ona je dobila novi otkaz, iako je samo dan pre toga primljena na posao zbog „povećanog obima posla“.

Tu se umešao i novi momenat koji menja sve - I.M. je ostala u drugom stanju, a kako ova država još štiti materinstvo, to je ugrađeno i u 187. član Zakona o radu, pa je I.M. tražila da i po tom osnovu ostane na poslu.

Kako nije imala šta da traži među rukovodiocima u „Novom domu“, obratila se Inspekciji rada, gde joj je rečeno da su „svi inspektori na odmoru pa nema ko da ide na teren“, te da će „sve niti u redu čim se Rade vrati sa odmora“.

Obaveštenje o trudnoći otpuštene radnice
Obaveštenje o trudnoći otpuštene radnice foto: Vranjske

I tako, I.M., buduća majka, nečijom političkom voljom, pljuvanjem na odluke suda i izvršavanjem partijskim zadataka, ponovo je na ulici, i čeka da se završe odmori.

Ostaje joj samo sud, ako i on, u ovoj i ovakvoj zemlji, nije na odmoru.

Za to vreme, priča se, Jugoslava, supruga potpredsednika SNS-a i direktora Distribucije Gorana Nikolića, samo nekoliko nedelja pre isteka dve godine privremenog staža u „Vodovodu“, odlazi na trudničko bolovanje, a država stoji iza nje isplatama plate, iako joj ističu i ugovor i mogućnost njegovog produženja.

Sad, svi su u ovoj priči jednaki, svi su isto važni kao budući roditelji, ili su neki među nama ipak jednakiji?

Bonus video

Igor Ćuzović - Gostovanje na TV Prvoj

(Espreso.co.rs / Infovranjske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.