POSLE OVOG GAFA MINISTARSTVA ZDRAVLJA I VI ĆETE DOŽIVETI TRANSFER BLAMA! Pismenost im nije jača strana, pa ovo zna i đak prvog razreda! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter/Kokoška

bruka i sramota!

POSLE OVOG GAFA MINISTARSTVA ZDRAVLJA I VI ĆETE DOŽIVETI TRANSFER BLAMA! Pismenost im nije jača strana, pa ovo zna i đak prvog razreda! (FOTO)

Da nije tužno, bilo bi smešno

Objavljeno: 11:15h

Na Tviteru je masovno počela da se deli fotografija uslikana u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Naime, na spornoj fotografiji koja je izazvala gomilu komentara reklamira se aplikacija "izabrani lekar" koju je Ministarstvo zdravlja Srbije predstavilo da bi građanima omogućila zakazivanje pregleda kod izabranog doktora, kao i uvid u status zdravstvenog osiguranja.

Ipak, čini se da oni koju su osmislili formu nisu među najpismenijima. Na plakatu koji vas informiše kako da zakažete pregled i koje vam prednosti pomenuta aplikacija pruža, već u prvoj rečenici napravljena je greška.

"Posetite portal mojdoktor.gov.rs kako bi ste se informisali o slobodnim terminima za pregled kod lekara ili dijagnostičku proceduru" - pše na plakatu.

Da li uočavate grešku?

Da, čini se da ni agencija koja je osmislila plakat, a ni Ministarstvo zdravlja ne znaju da se "biste" piše spojeno.

Šta reći, a ne zaplakati, slažete se?

Šta vi mislite o ovoj grešci? Pišite nam u komentarima...

BONUS VIDEO:

Hapšenje aktivista u ustaničkoj 244g na iseljenju izbeglica

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.