KESA SE PLAĆA, GOSPODINE! Pljačkaš je ušao u prodavnicu, a onda ga je dočekao ŠOK! Nova kampanja Ministarstva životne sredine je HIT! (FOTO)
Foto: Profimedia

DUHOVITO?

KESA SE PLAĆA, GOSPODINE! Pljačkaš je ušao u prodavnicu, a onda ga je dočekao ŠOK! Nova kampanja Ministarstva životne sredine je HIT! (FOTO)

Prvi kod nas se na naplatu kesa odvažio Delez, a nedavno su se i dva trgovinska lanca, Idea i Merkator, pridružila akciji

Objavljeno:

Na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva zaštite životne sredine osvanuo je tvit koji je oduševio sve njihove pratioce. Oni su se dosetili, pa su pomoću šale i scenarija "lažne pljačke" osmislili kampanju za naplatu plastičnih kesa.

- Naplata plastičnih kesa na delu, napisali su iznad šale koja je nasmejala sve koji su je pročitali.

Podsećamo, svaka osoba u Srbiji u proseku godišnje potroši 300 plastičnih kesa, dok na primer u Nemačkoj svaki stanovnik godišnje iskoristi svega 60 plastičnih vrećica.

Prvi kod nas se na to odvažio Delez, a nedavno su se i dva trgovinska lanca, Idea i Merkator, pridružila akciji naplate plastičnih kesa.

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan istakao je da je dosadašnja akcija već dala efekta i da je upotreba kesa prepolovljena. Prema Trivanovim rečima, prvih dana od naplate kesa koje koštaju dva dinara smanjena njihova potrošnja i korišćenje za 50 odsto.

Na kraju godine će se sumurati rezultati i postignuti efekti, a ako ne budu zadovoljavajući, resorno ministarstvo ne iskljucuje mogućnost da trajno zabrani upotrebu plastičnih kesa.

Upotreba plastičnih kesa potpuno je zabranjena u 35 država, a u zemljama Evropske unije sve se manje koriste.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.