SAVREMENA OPŠTINA U SRBIJI! Ekološka svest u Aleksincu na zavidnom nivou!
Foto: Zorana Jevtić

SVAKA ČAST!

SAVREMENA OPŠTINA U SRBIJI! Ekološka svest u Aleksincu na zavidnom nivou!

Opština Aleksinac radi na akcionom planu zapošljavanja, ekonomskom razvoju lokalne zajednice, ali i ekološkom razvoju...

Objavljeno: 11:49h

Opština Aleksinac je jedna od opština koja nudi bogat sadržaj svim žiteljima. Počev od kulturnog sadržaja, preko mnogobrojnih manifestacija, Aleksinac je grad koji zasigurno nudi mnogo zabavnih sadržaja.

Opština Aleksinac radi na akcionom planu zapošljavanja, ekonomskom razvoju lokalne zajednice, ali i ekološkom razvoju.

Kancelarija za mlade opštine Aleksinac radi od 2009. godine, a zvanično otvaranje je bilo 5. juna na Dan lokalnih akcioonih planova, programa i politika u saglasnosti sa Nacionalnom strategijom za mlade. Ona inicira prpremu projekata za mlade, ali i podstiče saradnju između opštine i omladinskih organizacija.

Sama kancelarija za mlade je do sada sprovela niz aktivnosti, samostalno i u partnerstvu sa drugim organizacijama.

Najznačajnije su : - Organizovanje akcije "Oplaneti se – uklonimo deponije" - Obuka za pisanje projekata - Trening iz oblasti komunikacijskih veština - Poseta teniskom turniru "Serbian open" - Turniri u fudbalu, košarci i odbojci na pesku - Obeležavanja bitnih datuma - Projekat "Neću plastičnu vreću" - Projekat "Zdravi stilovi života" finansiran od strane MOS-a ( gosti Marija Kilibarda i Miljan Zuković ) - Projekat "Himna mladih"finansiran od strane MOS-a - Projekat "Akcija rekreacija" finansiran od strane MOS.

Opština Aleksinac takođe nudi mnogobrojne ekološke sadržaje, i radi na osvešćavanju mladih kada je u pitanju zaštita životne sredine.

Opština ima lokalni ekološki plan, a mladi su veoma zainteresovani da se uključe u mnogobrojne ekološke akcije koje sprovodi sama opština.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.