KO JE KRIV ZA SMRT MOJE ZORICE? Potresna ispovest Dragiše Azirovića, koji tvrdi da su žrtve DISKRIMINACIJE
Foto: Espreso.co.rs

nije adekvatno zbrinuta

KO JE KRIV ZA SMRT MOJE ZORICE? Potresna ispovest Dragiše Azirovića, koji tvrdi da su žrtve DISKRIMINACIJE

- Direktor bolnice, nije održao reč koju je dao dok je moja supruga još bila živa - tvrdi suprug preminule

Objavljeno:

Od smrti Zorice Azirović koja je preminula u Opštoj bolnici u Ćupriji, juče se navršilo 40. dana.

Kako je Espreso ranije pisao, Zorica je preminula prirodnom smrću, a suprug pokojne Zorice, Dragiša Azirović pokrenuo je privatnu tužbu protiv načelnice nefrološkog odeljenja i medicinskog osoblja koje je, po njegovim rečima, krivo zbog toga što je 23. aprila Zorica Azirović, doživela prelom kuka zbog, kako stoji u tužbi, neadekvatnog zbrinjavanja slabo pokretnog pacijenta.

Kako navodi Dragiša Azirović, prošlo je 40. dana od smrti njegove supruge Zorice, a on nema još uvek ni jednu zvaničnu informaciju o ovom slučaju, iako je direktor Opšte bolnice u Ćupriji Slobodan Gajić obećao da će ispitati njegove navode, u kojima se kaže da je došlo do diskriminacije po nacionalnoj osnovi u lečenju nad njegovom suprugom, od strane medicinskog osoblja sa nefreloškog odeljenja ćuprijske bolnice.

- Direktor bolnice, nije održao reč koju je dao dok je moja supruga još bila živa. On tada rekao da će za nekoliko dana pokrenuti unutrašnju kontrolu, zatražiće od medicinskog osoblja sa nefrološkog odeljenja pismene izjave, i da će me izvestiti o svemu.

- Od tog obećanja prošlo je skoro dva meseca, a odgovora nema.

Zorica je preminula usled neadekvatnog zbrinjavanja slabo pokretnog pacijenta
Zorica je preminula usled neadekvatnog zbrinjavanja slabo pokretnog pacijenta foto: Espreso.co.rs

Dragiša Azirović ponovo navodi da je potpuno siguran da je došlo do diskriminacije u lečenju njegove supruge i da je svestan činjenice da je njegova supruga bila dosta bolesna, ali misli da su lekari i medicinsko osoblje napravili ozbilje propuste u lečenju, što je na kraju rezultiralo i to, da zbog nemarnosti, pokojna Zorica doživela težak prelom kuka, nakon čega je poslata u Kragujevac, pa zatim u Beograd.

- Znam da je moja pokojna supruga bolovala od nekoliko teških bolesti. Nisam stručan da procenjujem da li bi preživela, ali sam potpuno siguran da je težak prelom kuka ubrzalo njemu smrt, zato što je od tog momenta ona bila prikovana za postelju i više se nije pomerala.

- Za samo dva dana ona je sanitetom prevežena u Kragujevac, pa zatim za Beograd, odakle je istog dana vražena opet za Kragujevac, pa u matičnu bolnicu u Ćupriju. Ja želim da saznam ko je kriv zbog toga i želim da skrenem pažnju javnosti na ovakve slučajeve i na nemarnost medicinskog osoblja, kako se ne bi ovakvi slučajevi ponavljali.

Zorica je preminula usled neadekvatnog zbrinjavanja slabo pokretnog pacijenta
Zorica je preminula usled neadekvatnog zbrinjavanja slabo pokretnog pacijenta foto: Espreso.co.rs

- Verujem da ovo nije jedini slučaj u Srbiji. Očekujem da Opštinsko javno tužilaštvo u Paraćinu, koje vodi ovaj slučaj, na osnovu moje privatne tužbe, svoj posao uradi savesno i odgovorno. U pitanju je ljudski život, bez obzira kojoj veri ili naciji pokojnica pripada, važno je da se zakonska procedura poštuje i da, ukoliko tužilaštvo pokrene postupak, sud donese adekvatnu presudu. Nikao ne želim da nekog okrivim, a da to nije zaslužio. Verujem u božiju pravdu i u naše sudske organe koji će svoj posao obaviti na pravi način. Takođe, želim da pohvalim inspektore ćuprijskog SUP-a koji su se zaista od prvog momenta maksimalno posvetili ovom slučaju – zaključio je Dragiša Azirović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.