PREMINULA ROMKINJA KOJOJ JE BILO USKRAĆENO LEČENJE! Porodica traži obdukciju!
Foto: Privatna arhiva

stravično

PREMINULA ROMKINJA KOJOJ JE BILO USKRAĆENO LEČENJE! Porodica traži obdukciju!

Nakon što je došlo do fatalnog ishoda, njen suprug je zahtevao obdukciju koja će prema njegovim rečima biti urađena večeras ili sutra. Obdukciju neće raditi odeljenje patologije u Ćupriji, već će to uraditi Zavod za sudsku medicinu pri MUP-u

Objavljeno: 08:24h
Jelena Jovanović

Zorica Azirović (57) iz Ćuprije koja je 7. aprila zbog gušenja i zdravstvenih problema primljena na odeljenju nefrologije Opšte Bolnice "Ćuprija", preminula je danas i 14:40h na odeljenju intenzivne nege.

Njen suprug, Dragiša Azirović je više puta pokušavao da ukaže na nemar lekara pomenute bolnice, i smatra kako se cela situacija desila zbog neadekvatnog zbrinjavanja slabo pokretnog pacijenta.

Njegova supruga Zorica Azirović je tokom svog boravka u bolnici imala veleike rane nogama, a ubrzo je dobila i sepsu.

- Moja supruga je imala rupe na nozi, bare su su joj izlazile iz nogu, cela soba je smrdela na gnoj, a nijedan lekar nije želeo da je prihvati nakon primanja u bolnicu. Ona je samo ležala tamo danima, ali bez nadzora. Još tada sam zvao lekare i upozoravao ih, i dobio sam odmahivanje rukom ili komentar "vi mislite da mi možemo da primamo vašu ženu kad god joj je teško? Ostao sam zgrožen i zatečen, rekao je Azirović.

Nakon što je došlo do fatalnog ishoda, njen suprug je zahtevao obdukciju koja će prema njegovim rečima biti urađena večeras ili sutra. Obdukciju neće raditi odeljenje patologije u Ćupriji, već će to uraditi Zavod za sudsku medicinu pri MUP-u.

Moja žena je generalno bila loše, ali joj se stanje poslednje dve nedelje znatno pogoršalo. Otvarala je oči, čula je, ali nije mogla da odgovara na pitanja. Želim da istaknem da se ovde ne radi samo o diskriminaciji na nacionalnoj osnovi, več o opštem nemaru lekara Opšte bolnice "Ćuprija" koji ne vode računa o pacijentima, kaže Azirović.

foto: Privatna arhiva

Zorica je bila pacijent i u Kragujevcu i Beogradu gde je prebačena nakon incidenta u Ćupriji.

Nakon Kragujevca, prebačena je u Beograd, ali je šteta pre toga već učinjena. Doktorka (ime poznato redakciji) sa odeljenja nefrologije OB Ćuprija u toku dežurstva se brinula o mojoj ženi i prepisala je dobru terapiju. Nakon toga druga doktorka je došla u vizitu i rekla mojoj supruzi kako je terapija "dobra, ali skupa", naveo je njen suprug.

foto: Privatna arhiva

Nakon što je Zorica preminula, otpusni list sa klinike iz Beograda je nestao.

Pošto je moja supruga svakog dana vođena na dijalizu sa intenzivne nege na odeljenje nefrologije, doktori su imali uvid u istoriju bolesti. Kada sam im tražio da vidim otpusni list iz bolnice u Beogradu, rekli su mi kako ne mogu da ga nađu. Malo pre toga, jedna doktorka mi je rekla kako je lično videla sve nalaze i otpusnu listu iz Beograda, ali je ona sada samo nestala, kaže Azirović.

Podsećamo, Zorica Azirović je tokom boravka u bolnici u Ćupriji bila prepuštena sama sebi, a jednom prilikom kada je pokušala da ode do toaleta, pala je i slomila je kuk. To sve jer su je medicinski radnici ostavili samu u takvom stanju, tvrdio je Azirović.

- S kožnog odeljenja su mojoj supruzi tada rekli da joj je neophodno ispiranje rana, ali i previjanje zbog plihova. Niko od osoblja nije želeo da joj ispira rane. Moja ćerka i ja smo dolazili da odvijamo zavoje kako bi oni namazali mast. U međuvremenu, zbog neadekvatnog lečenja i brige o pacijentu, nastupila je infekcija, ali se uzrok još uvek ne zna. Ne znamo da li je infekcija nastala zbog problema sa plućima, nogama ili slomljenim kukom koji nije saniran zbog trenutnog lošeg zdravstvenog stanja, priča Azirović.

foto: Privatna arhiva

Azirović tvrdi kako se nakon toga pomenuta lekarka nije više pojavljivala, a kako njena izjava predstavlja čistu diskriminaciju na nacionalnoj osnovi.

On je prijavio šefa odeljenja nefrologije OB Ćuprija i medicinske sestre koje su bile u smeni kada je njegova supruga pala, za neadekvatno lečenje i zbrinjavanje slabo pokretne pacijentkinje i nesavesnog lečenja.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.