I PENZIONERI IZLAZE NA ULICE! Najavili veliki protest za 12. jun, ovo su njihovi zahtevi
Foto: Beta

nezadovoljni

I PENZIONERI IZLAZE NA ULICE! Najavili veliki protest za 12. jun, ovo su njihovi zahtevi

Protest će biti održan pod sloganom "Nećemo zarez, stavimo tačku na pljačku penzionera"

Objavljeno: 09:50h

Pod sloganom "Nećemo zarez, stavimo tačku na pljačku penzionera" penzioneri će 12. juna u centru Beograda organizovati protest, nezadovoljni između ostalog, najavom i vremenom ukidanja zakona o smanjenju penzija. Protest organizuje Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije uz podršku sindikata i udruženja penzionera i sindikata zaposlenih, u 18 sati na Trgu Nikole Pašića.

Kako su naveli u saopštenju, protest organizuju kako bi iskazali nezadovoljstvo urušavanjem ustavnog poretka, donošenjem i primenom nesistemskog zakona o smanjenju penzija, opstrukcije Ustavnog suda Srbije u ocenjivanju ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, ali i zbog nesprovođenja odluke Ustavnog suda o pravima vojnih penzionera.

Protestuju i zbog "podržavanju i urušavanju fonda PIO", ali i zbog "manipulacija koje se vrše sa penzionerima od strane predsednika Srbije najavom načina i vremena ukidanja zakona o smanjenju penzija.

Penzioneri su ocenili da će novi leks specijalis kojim se ukida Zakon o smanjenju penzija, sahraniti Zakon o PIO, ali i da pokazuje da vlast nema nameru da vrati neisplaćene obaveze.

- Ukidanje zakona je najavljeno krajem ove ili početkom sledeće godine, od decembra 2017. godine, slušamo da je Srbija izašla iz finansijske krize. Aktuelna vlast uopšte ne govori o ustavnoj obavezi da neisplaćene delove penzije vrati sa kamatom - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.