OPČINILA GA JE GRČKA MITOLOGIJA, PA JE ISTORIJA POSTALA NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV: Đorđe je četvorostruki državni prvak i dika svoje porodice
Foto: Privatna arhiva

pametna srbija

OPČINILA GA JE GRČKA MITOLOGIJA, PA JE ISTORIJA POSTALA NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV: Đorđe je četvorostruki državni prvak i dika svoje porodice

Upoznajte jednog od onih mladića na koje su svi ponosni

Objavljeno: 20:42h

Đorđe Petrović iz Niša je učenik trećeg razreda gimnazije "Svetozar Marković", koji i te kako ima čime da se ponosi.

Retko ko od njegovih vršnjaka može da se pohvali sa četiri pobede na takmičenju iz istorije, i to sa maksimalnim brojem bodova.

Na nedavno održanom nadmetanju srednjoškolaca u Zrenjaninu, Pavlović je bio prvi i ponovio rezultat iz prvog i drugog razreda gimnazije, ali i iz osmog razreda osnovne škole.

Đorđe nam je otkrio kako je zavoleo istorijiu, ali i da je kao mali bio opčinjen grčkom mitologijom.

- Istorija obiluje događajima kako iz daleke prošlosti, tako i iz bliže budućnosti, a ona je još zanimljivija ako imate dobrog profesora. Smatram da je uz pomoć istorije istorije otkrivamo svoj identitet, upoznajemo svoju prošlost, i uz pomoć nje možemo izvući pouke jer se često događaji iz prošlosti ponavljaju. Kao dete bio sam opsednut grčkom mitologijom, a moj profesor mi je ovaj predmet učinio još zanimljivijim.

Đorđe Pavlović
Đorđe Pavlović foto: Privatna arhiva

Kaže da mu učenje nikada nije teško padalo, ali i da samo takmičenje ne zahteva neku posebnu pripremu.

- Ako se redovno i permanentno radi, i ako se ima želja za novim saznanjima, onda i pitanja sa takmičenja nisu teška. Nije mi naporno da učim i nikada nisam želeo da odustanem.

Biti prvi na državnom takmičenju je jako lep osećaj, jer kako kaže, to je nagrada za uloženi trud, ali i obaveza za većim učenjem i znanjem.

Najponosniji na njegov uspeh svakako su bili njegovi roditelji i sestra, i jedva su dočekali da zajedno proslave njegov uspeh.

Međutim, iako kod njega postoji veliko interesovanje za istoriju, još veće je za prirodne nauke. Zbog toga je, kako kaže, i odabrao prirodni smer u gimnaziji, a najveći uzor mu je starija sestra koja je završila medicinu, i veruje da je ona i doprinela njegovim interesovanjima.

Bonus video:

KUPANJE U FONTANI I DIMNE BOMBE: Evo kako beogradski maturanti slave kraj školske godine (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.