KONAČNO SMENJEN REKTOR KOME HITLER SVIRA NA MOBILNOM! Ministar otkrio i šta će biti s doktoratom njegovog sina
Foto: Beta/Milan Obradović/Printscreen/Youtube

ko bi reko čuda da se dese

KONAČNO SMENJEN REKTOR KOME HITLER SVIRA NA MOBILNOM! Ministar otkrio i šta će biti s doktoratom njegovog sina

Ima pravo da reaguje po osnovu nepoštavanja odluke prosvetne inspekcije

Objavljeno:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević smenio je rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojšu Arsenijevića, prenele su danas Večernje novosti.

Šarčević je rekao da nalogom za smenu rektora Univerziteta u Kragujevcu nije ugrozio autonomiju Univerziteta, kao i da ima pravo da reaguje po osnovu nepoštavanja odluke prosvetne inspekcije.

Mladen Šarčević
Mladen Šarčević foto: Nebojša Mandić

Savet Univerziteta u Kragujevcu u dva navrata nije postupio po nalogu inspekcije, koja je utvrdila da je bilo nepravilnosti pri upisu rektorovog sina Aleksandra Arsenijevića na doktorske studije Medicinskog fakulteta. Šarčević je objasnio da je potpisao izveštaj komisije koju su činili pravnici i stručnjaci iz oblasti iz koje je doktorirao rektorov sin Aleksandar Arsenijević. Komisija je, kako je rekao Šarčević, ranije završila posao, ali su ga čekali da se vrati sa službenog puta, da lično potpiše odluku.

Nebojša Arsenijević
Nebojša Arsenijević foto: Youtube printscreen

- Doktorat zasad nije poništen, ali će biti proglašen nevažećim. Pravno su sporne okolnosti u kojima je nastao. Ako je rad dobar, student može ponovo da upiše doktorske studije i da sa istim radom doktorira, da sve bude regularno - rekao je Šarčević.

On je kazao da nije smenio Savet Univerziteta u Kragujevcu, iako se upravo Savet oglušio o inspekcijske naloge, dodavši da je njihov posao sada da izaberu vršioca dužnosti rektora za naredni period.

Podsetimo, "Blic" je ranije objavio audio snimke u kojima je glavni govornik sadašnji rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević. Od ukupno 72 sata sastanaka u dekanatu Medicinskog fakulteta, tridesetak sati skaradnog govora bahatog Arsenijevića koji svedoče o mržnji, primitivnom odnosu prema profesorima, mahinacijama, predato je Tužilaštvu u Kragujevcu.

Arsenijević je ostao upamćen i po tome što mu umesto melodije na mobilnom telefonu ide Hitlerov govor.

Može se slobodno reći da, doslovce na svakoj sednici, Arsenijević viče, psuje, omalovažava.

Bonus video: GROM JE UDARIO U CRKVU JER NAS BOG KAŽNJAVA ŠTO SMO OTERALI SVEŠTENIKA: Sve je počelo ovom predstavom na dan Svetog Save

(Espreso.co.rs/Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.