OVA ŽENA ŠTRAJKUJE GLAĐU JER JOJ NE DAJU DA RADI: Ugasili su joj televiziju zbog duga od 2,5 miliona, a njoj duguju mnogo više
Foto: Printscreen

stop medijskom mraku

OVA ŽENA ŠTRAJKUJE GLAĐU JER JOJ NE DAJU DA RADI: Ugasili su joj televiziju zbog duga od 2,5 miliona, a njoj duguju mnogo više

Posle 20 godina emitovanja, ova televizija ostala je bez signala

Objavljeno:

Direktorka novosadske televizije Kanal 9, Maja Pavlović, već drugi dan štrajkuje glađu u znak protesta zbog gašenja signala ovog medija od strane ETV, ali i zbog nekoretnog postupanja države prema ovoj televiziji.

Naime, preduzeće Emisiona tehnika i veze 18. maja ugasilo je signal ove televizije sa predajnika Crveni Čot. Posle 20 godina emitovanja, ova televizija ostala je bez signala.

Tim povodom, direktorka je stupila u štrjak glađu od kojeg, kako je rekla, neće odustati jer je ovo jedini način da dokaže kroz kakvu nepravdu prolazi.

- Verujte mi da nisam želela da do ovoga dođe. Ovo je jedini način da pokažemo kako prolaze mediji u ovoj našoj Srbiji - počinje priču Maja Pavlović, direktorka novosadske televizije Kanal 9.

Prema njenim rečima, Kanal 9 još od 2015. vodi borbu sa državom i pokušava da dokaže nepravdu koja joj je načinjena.

Televizija je mnogo puta do sada pokretala prekršajne postupke pod raznim stavkama, međutim, ništa od toga nije realizovano. Kao jedan od prekršaja ističe se i to što im direktori javnih preduzeća nisu dostavljali informacije od javnog značaja, a ovoj televiziji nisu dodeljeni ni isplaćeni troškovi koje je zbog svih tih postupaka imala.

- Već sam napomenula, ukoliko se ispostavi da smo stvarno dužni, onda je sasvim na mestu da nas ugase - istakla je Pavlovićeva.

Istakla je da Kanal 9 nikada ne bi bio u ovoj situaciji da u našoj Srbiji postoje pravila koja su za sve ista i koja se poštuju. Prema njenim rečima, premijerka Ana Brnabić je jednom prilikom izgovorila da joj nije jasno šta je problem u medijima, ali i za to ima spreman odgovor.

- Evo, neka dođe kod nas, ja ću joj objasniti, pa nije Novi Sad preko sveta - rekla je ona.

O čitavoj ovoj situaciji obaveštena je i Međunarodna zajednica, jer, kako je rekla, treba da znaju u kakvom su stanju mediji u Srbiji.

foto: Printscreen/Youtube/kanal9tvns

Prema njenim rečima, država Kanalu 9 duguje više od 20 miliona dinara troškova prekršajnog postupka, i jedino rešenje je da se sve iznese na videlo.

- Neka se podvuče saldo, koliko dugujemo, a koliko nama duguju - istakla je naša sagovornica.

U pomoć su joj priskočila i mnoga Medijska udruženja koja će sutra otići kod premijerke Ane Brnabić, kako bi utvrdili šta je u njihovoj moći po pitanju ovog slučaja. A kao jedno od mogućih rešenja nudi se i predlog za sporazumno rešenje duga.

Direktorka Maja Pavlović ima jednu važnu poruku za sve svoje kolege.

- Juče su već mnogi mediji u Srbiji ugašeni. Danas gase nas, a sutra mogu doći po sve vas. Hajde da zajedno stanemo na put tome - zaključuje Pavlovićeva.

STOP MEDIJSKOM MRAKU!!!

Bonus video: KOŠTUNICA SE OŽENIO U STROGOJ TAJNOSTI: Bivši predsednik venčao se sa dugogodišnjom partnerkom! (VIDEO)

(T. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.