ALEKSINA MAMA OBJAVILA TEST KOJI JE POPUNILO DETE ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA: Odgovor mališana na pitanje broj 4 je UGRIZ ZA DUŠU! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

SVE VIŠE PRIMERA ZLOSTAVLJANJA

ALEKSINA MAMA OBJAVILA TEST KOJI JE POPUNILO DETE ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA: Odgovor mališana na pitanje broj 4 je UGRIZ ZA DUŠU! (FOTO)

Jezivi primeri zlostavljanja koji nas vraćaju u tužne dane kada je javnost uzdrmala tragedija koja je zadesila malog Aleksu, nižu se jedan za drugim...

Objavljeno:

O vršnjačkom nasilju nikada se nije više govorilo nego danas, u modernom svetu. Pravila su se promenila u odnosu na period od pre nekoliko decenija, a ovaj problem priustniji je i izraženiji nego ikad.

Suočavanje sa vršnjačkim nasiljem pogađa i roditelje koji na ovom teško terenu pokušavaju samo jedno - da spase dete.

Dragana Gaga Janković, majka Alekse Jankovića koji je 10. maja 2011. godine skočio sa trećeg sprata zgrade u kojoj je živeo, nakon što ga je sedmoro učenika duže od osam meseci godini fizički i verbalno zlostavljalo, podelila je na Tviteru fotografiju i još jednom ukazala na problem vršnjačkog nasilja.

Ona je podelila fotografiju sociometrijskog testa koji se koristi za za ispitivanje dinamike i strukture male grupe, odnosno socijalnih odnosa u malim grupama, koji se zasnivaju na dva glavna odnosa među pojedincima u grupi: izboru i odbijanju.

Kako je navela, test je popunjavalo dete koje je žrtva vršnjačkog nasilja u školi. Odgovor na jedno od pitanja je potpuni poraz i predstavlja udarac za sve! Naime, na pitanje "ko ti pomaže u konfliktnim situacijama?", dete je odogovrilo: "niko".

Pogledajte fotografiju testa:

Podsetimo, borba Aleksinih roditelja za pravdu i donošenje "Aleksinog zakona" traje punih sedam godina. Za to vreme, oni su pokušali da na sve načine ukažu na propuste zaposlenih u školi, međutim, odgovorni što je dečak digao ruku na sebe dobili su novčane kazne i svi se i dalje bave prosvetom. I na kraju, za Aleksinu smrt neće odgovarati jer nastupila zastarelost!?

Jezivi primeri zlostavljanja koji nas vraćaju u tužne dane kada je javnost uzdrmala tragedija koja je zadesila malog Aleksu, nižu se jedan za drugim... A mi se pitamo - dokle?!

BONUS VIDEO:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.