VIŠE NIJE 120 KM/H: Promenjena maksimalna brzina kojom možete ići srpskim auto-putevima!
Foto: Fonet

novi zakon

VIŠE NIJE 120 KM/H: Promenjena maksimalna brzina kojom možete ići srpskim auto-putevima!

Ovaj zakon se donosi da bi se uskladila rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, saopšteno je nakon sednice Vlade Srbije

Objavljeno:

Vlada Srbije odlučila je danas da dosadašnja najveća brzina na autoputevima od 120 km/h bude povećana na 130 kilometara na sat.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima omogućena je brzina do 130 km/h na autoputu, a ovaj zakon se donosi da bi se uskladila rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, saopšteno je nakon sednice Vlade Srbije.

Autoput
Autoputfoto: Drgana Udovičić

Ovakvu meru najavila je još prošle godine potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekavši da to treba uskladiti sa evropskim zemljama.

Ona je tada rekla da Srbija može da poveća tu brzinu na autoputu pošto se puno ulaže u održavanje.

- Imamo, zaista, moderan autoput i pokrenuću to pitanje - dodala je.

Inače, nedavno je na svim autoputevima u Srbiji počelo kažnjavanje vozača na osnovu merenja srednje brzine.

foto: Marina Lopičić

U prvih nekoliko sati od početka primene na šest velikih naplatnih stanica kažnjeno je oko 70 vozača, koji su prekoračili dozvoljenu srednju brzinu od 120 km/h.

Direktor policije Vladimir Rebić je tim povodom obišao naplatnu rampu "Vrčin" kod Beograda i potvrdio da će svi koji prekorače brzinu, makar i za jedan kilometar na sat, morati da plate kaznu.

- Ne postoji način da mi ne primenimo važeće propise koji dozvoljavaju maksimalnu brzinu od 120 km/h, tako da ne postoji ta tolerancija - rekao je Rebić novinarima 27. aprila.

Inače, srednja brzina se meri na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe.

Bonus video: (KURIR TV) Protest oružara iz Kragujevca u Beogradu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.