BESMRTNI PUK prošetao Beogradom: Srbija ima prava da slavi DAN POBEDE jer se borila protiv fašizma ! (FOTO)
Foto: Milica Veljković

ne smemo zaboraviti žrtve

BESMRTNI PUK prošetao Beogradom: Srbija ima prava da slavi DAN POBEDE jer se borila protiv fašizma ! (FOTO)

Šetnja je počela od Groblja oslobodilaca Beograda 1944. godine, a nastavljena je preko Ruzveltove ulice, Bulevara kralja Aleksandra do Skupštine grada Beograda

Objavljeno:

Danas je povodom Dana pobede nad fašizmom održana manifestacija "Besmrtni puk" - šetnja potomaka poginulih u Drugom svetskom ratu.

U organizaciji Medijskog centra "Ruski ekspres" i Fondacije za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa i obnovu spomenika kulture "Sveti Aleksandar Nevski", šetnja je počela od Groblja oslobodilaca Beograda 1944. godine, a nastavljena je preko Ruzveltove ulice, Bulevara kralja Aleksandra do Skupštine grada Beograda.

foto: Milica Veljković

Učesnici šetnje, među kojima je bio i lider pokreta Dveri Boško Obradović, nosili su fotografije poginulih predaka, kao i ruske i srpske zastave.

Ispred Skupštine grada Beograda gradski menadžer Goran Vesić rekao je da Srbija ima prava da slavi Dan pobede jer se beskompromisno borila protiv fašizma.

Predsednik Fondacije za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa Aleksandar Popović rekao je da su najveće žrtve u Drugom svetskom ratu ponele Rusija koja je izgubila više od 27 miliona ljudi, i Srbija.

Zato ne smemo zaboraviti žrtve i moramo da napravimo najlepši memorijalni centar u Evropi, kazao je Popović.

Srbija ima prava da slavi Dan pobede jer se beskompromisno borila protiv fašizma
Srbija ima prava da slavi Dan pobede jer se beskompromisno borila protiv fašizmafoto: Milica Veljković

Pre šetnje, na Groblje oslobodilaca Beograda vence su položili delegacije ambasade Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, veterani, narodni poslanici, organizatori "Besmrtnog puka", kao i građani koji su došli iz Rusije, Crne Gore i iz Novog Sada, Kragujevca, Kruševca, Kraljeva, Užica, Paraćina i Aleksandrovca.

(Espreso.co.rs/n1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.