DEBELI PANDURI OPET U AKCIJI! Kad vidite kako trče policajci koji su sprečavali tuču u Hrtkovcima sve će vam biti jasno! (VIDEO)
Stomak kordon, Foto: Filip Plavčić

TRANSFER BLAMA

DEBELI PANDURI OPET U AKCIJI! Kad vidite kako trče policajci koji su sprečavali tuču u Hrtkovcima sve će vam biti jasno! (VIDEO)

Pre će, daleko bilo, dobiti srčku kad potrče nego što će uhvatiti nekog...

Objavljeno:

Srpska radikalna stranka, na čelu sa liderom Vojislavom Šešeljem uprkos zabrani okupljanja, juče je pokušala da održi najavljeni miting u selu Hrtkovci na putu prema Šapcu povodom 26. godišnjice radikalskog mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine.

Policija je reagovala, ali tek nakon što je došlo do fizičkog okršaja dve suprostavljene grupe ljudi i uspela da ih razdvoji i spreči veće incidente. Među napadnutima je i Đorđe Žujović, član predsedništva LDP-a.

Šestoro pristalica Liberalno demokratske stranke su nakon toga sprovedeni prema susednom selu, a napravljen je kordon između njih i mase okupljene oko Šešelja.

Kamera Espresa snimila je kako je sve to izgledalo na licu mesta.

Stomak kordon
Stomak kordon foto: Filip Plavčić

Ono što je interesantno jeste to da je kordon policije dotrčao tek deset minuta nakon opšte tuče radikala i pristalica LDP-a. To ni ne čudi, ako se uzme u obzir "opremu" koju su pripadnici policije nosili sa sobom.

Naime, i ovde je, baš kao i na protestu Inicijative "Ne davimo Beograd" prvog maja u centru Beograda narod branio "stomak kordon".

Naime, na snimku koji prikazuje kako se pravi kordon policije dok se pristalice LDP-a sklanjaju od razjarenih radikala vidi se, ukratko rečeno, spremnost onih koji su tu da nas brane.

Sa stomacima na kakvima bi im i kamiondžije pozavidele (bez ikakve uvrede za vozače), neki su jedva dotrčali, pa je živi zid bio pun rupa.

Na vreme da odbrane LDP-ovce i spreče već započeti haos stigli su oni za koje je očigledno da su u ful kondiciji.

Stomake na gotovs
Stomake na gotovs foto: Filip Plavčić

Tek nekoliko minuta kasnije zid se popunio kad su dotrčali oni policajci koji blago rečeno imaju višak kilograma.

Na snimku se čak vide i dvojica koja su doslovno prestala da dišu kad su dotrčali na lice mesta, pa se postavlja pravo pitanje kako bi oni uopšte sačuvale glave ugroženih da je do incidenata većih razmera došlo.

Evo kako je stomak kordon izgledao na delu:

Bonus video:

Aleksandra Jerkov obraćanje medijima na putu za Hrtkovce

(S. T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.