MESEC DANA IM TREBALO: Beograđani ne mogu da dišu od smrada i dima, a Zavod za javno zdravlje se tek sada oglasio!
Foto: Print Screen Youtube

zagađujuće materije

MESEC DANA IM TREBALO: Beograđani ne mogu da dišu od smrada i dima, a Zavod za javno zdravlje se tek sada oglasio!

Mobilna ekotoksikološka jedinica Gradskog zavoda obilazi teren i vrši trenutna merenja zagađujućih materija

Objavljeno: 14:54h

Posebna pažnja usmerena je na naselja Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma, Krnjača, Kotež, Borča, Mirijevo, Zvezdara, ali i na ostale delove grada koji mogu biti pod uticajem, čak iako se nalaze na značajnoj udaljenosti od deponije, jer meteorološki uslovi, naročito noću i u ranim jutarnjim satima, pogoduju širenju zagađujućih materija na veće udaljenosti - piše u saopštenju.

Pored toga, Mobilna ekotoksikološka jedinica Gradskog zavoda obilazi teren i vrši trenutna merenja zagađujućih materija, o čemu će izveštaj stići u toku dana.

- U skladu sa poslednjim rezultatima, praćenjem razvoja situacije i informacijama dobijenim od građana, Gradski zavod za javno zdravlje konstantno prati situaciju i planira dalje korake vezano za merenje kvaliteta vazduha pri čemu su bitne i informacije dobijene od ostalih relevantnih institucija - piše u saopštenju.

Preporuke za ponašanje građana:

- Kada osetite neprijatan miris (miris zapaljene materije) povucite se u zatvoreni prostor i zatvorite prozore.

- Preporuke se naročiio odnose na decu, stare, trudnice, dojilje i osobe sa hroničnim bolestima (kardiovaskularna i respiratorna oboljenja)

(Espreso.co.rs / Izvor: GZZJZ)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.