18.000 SRBA ŽALI SE GODIŠNJE NA DRŽAVNE LEKARE! Posetili smo domove zdravlja i pitali sugrađane ŠTA IM NAJVIŠE SMETA?
Foto: Zorana Jevtić, Thinkstock

da li ste i vi zadovoljni?

18.000 SRBA ŽALI SE GODIŠNJE NA DRŽAVNE LEKARE! Posetili smo domove zdravlja i pitali sugrađane ŠTA IM NAJVIŠE SMETA?

Lečenje u državnim bolnicama i domovima zdravlja ipak nije nemoguća misija, a u to su nas uverili i naši sugrađani

Objavljeno: 11:33h

Pritužbe na račun lečenja u državnim institucijama svakodnevno pristižu na adresu zaštitnika prava osiguranika. Za godinu dana više od 18 hiljada građana zatražilo je pomoć ove institucije.

Najčešće žalbe se odnose na nemogućnost zakazivanja specijalističkih pregleda u državnim zdravstvenim institucijama. Iako su sve pritužbe uglavnom uspešno rešene, ipak je nezanemarljiv broj onih koji pomoć nisu dobili.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Tim povodom posetili smo dva beogradska Doma zdravlja da bismo čuli od naših sugrađana koliko su zadovoljni tretmanom i odnosom zdravstvenih radnika prema njima.

Iako nisu bili raspoloženi za fotografisanje, mišljenja su uglavnom pozitivna.

- Zadovoljna sam kako se zdravstveni radnici odnose prema meni. Nemam nikakve zamerke kada je lečenje kod državnog doktora u pitanju - rekla nam je jedna sugrađanka.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Nemam nikakvih pritužbi na račun zdravstvenih radnika. Nikada nisam imao nikakvih problema - "kao iz topa" nam je odgovorio jedan sugrađanin koji je u čekaonici prestoničkog doma zdravlja čekao na pregled.

- Sve je na mestu, nemam nikakvu zamerku ako me baš pitate, a i da imam, ne mogu ništa da promenim. Uglavnom nemam negativnih iskustava. - reči su jednog sredovečnog gospodina koga smo zatekli ispred doma zdravlja.

Međutim, koliko god da bili zadovoljni, ipak se nađu i po neki koji i te kako nisu.

foto: esprso.rs

- Nikako nisam zadovoljna. Gužve su prevelike. Za jedan uput čekam po tri sata. Ne mogu da dođem do željenog doktora. Nezadovoljna sam i ophođenjem lekara i sestara. Sve u svemu, jedna opšta katastrofa. Već odavno idem isključivo kod lekara u privatnoj praksi. Za moje pare dobijem pravi ljudski tretman. - u dahu nam je prokomentarisala jedna gospođa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.