Kako sam smršala 40 kg za nepunih godinu dana: Ako vas ova Beograđanka ne motiviše da krenete na dijetu, ništa neće! (FOTO)
Foto: Thinkstock

neverovatno

Kako sam smršala 40 kg za nepunih godinu dana: Ako vas ova Beograđanka ne motiviše da krenete na dijetu, ništa neće! (FOTO)

Ekstreman višak kilograma nije nerešiv problem, bitno je to shvatiti i pravovremeno odreagovati

Objavljeno:

Naravno, odmah sam preuzela stvar u svoje ruke, ali ovog puta pokušavala sam da se izgladnjujem. Mislila sam ako jedem jednom dnevno, biće to sve u redu i uspeću da se vratim na normalnu kilažu. Međutim, nije bilo tako.

Dugo sam pokušavala da sama rešim svoj problem, ali taj višak je postajao još ozbiljniji. Upala sam u začarani krug a da toga nisam bila svesna. Ključ problema bila je moja nemarnost i nebriga o sopstvenom zdravlju.

Jasno mi je bilo da postoji neki problem, ali jednostavno nisam marila za to. U tom trenutku, mislila sam da postoje mnogo gore stvari koje su me zadesile i da moja kilaža u ovom trenutku nije bila prioritet.

foto: giphy

Kada vratim film unazad, shvatam da sam u tim trenucima potpuno zapostavljala sebe. Iako su mi svi iz mog okruženja govorili da moje stanje nije "normalno" uporno sam to poricala i izbegavala odlazak kod lekara.

Dugo je trajala moja borba, sve do trenutka kada sam samoj sebi rekla "Dosta". Kada sam i sama postala svesna da nešto moram preduzeti, stvari su krenule na bolje.

Prvi korak bio je odlazak kod doktora, i kompletna analiza krvne slike. Tu je tek usledio šok. Otkrivena mi je autoimuna bolest štitne žlezde. U trenutku sam prebledela i postala svesna da sam samoj sebi napravila štetu koja je mogla još dugo ostati neotkrivena. Ceo svet mi se preokrenuo.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.