Kako sam smršala 40 kg za nepunih godinu dana: Ako vas ova Beograđanka ne motiviše da krenete na dijetu, ništa neće! (FOTO)
Foto: Thinkstock

neverovatno

Kako sam smršala 40 kg za nepunih godinu dana: Ako vas ova Beograđanka ne motiviše da krenete na dijetu, ništa neće! (FOTO)

Ekstreman višak kilograma nije nerešiv problem, bitno je to shvatiti i pravovremeno odreagovati

Objavljeno:

Sa svakodnevnim stresom, svako od nas bori se na sebi svojstven način. Ponekad je ta borba prilično naporna i teška, pa čak i tera u depresiju koja se negativno odražava na celokupno zdravstveno stanje.

Upravo to se dogodilo i meni. Pre nepunih godinu dana suočila sam se sa ozbiljnim problemima koji su ostavili posledice na moje mentalno i fiičko zdravlje.

foto: profimedia

Naime, čitavog života sam sklona gojenju i moja kilaža je oduvek varirala. Ipak, oduvek sam uspevala da svoju telesnu težinu regulišem raznim dijetama, pa čak i tabletama za mršavljenje. Međutim, kada konstatno maltretirate svoj organizam, on će vam se svakako na neki način "osvetiti".

Još kad na sve to dodam stresne situacije koje su me zadesile i koje su me potpuno "pomerile iz mesta", kada vratim film, shvatam da sam u tom periodu bila potpuno van sebe i autodestruktivna. Moj bioritam se potpuno izokrenuo. Živela sam noću, a spavala danju.

foto: giphy

Pretpostavljam da ste svi svesni koliko je to loše za organizam, a naročito za osobe koje su sklone gojenju. Noćni obroci se mnogo brže i više zalepe, naročito nama sklonima gojenju. Ni u čemu nisam preterivala, ali sam potpuno zanemarila osnovne potrebe svog tela.

foto: Profimedia

Moj organizam je počeo da se buni i nekadašnji višak kilograma "u granicama normale" postao je alarmantan. Prvi znak uzbune bili su hormonski poremećaji. Potpuno sam izgubila cikluse, ali nisam se mnogo brinula zbog toga. Mislila sam da će se sve to samo od sebe rešiti, i da će čim rešim svoju kilažu sve doći na svoje.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.