DECU LEČIMO SMS-OVIMA, A DRŽAVU PLJAČKA KO KAKO STIGNE! Srbijo, stidiš li se bar malo? (FOTO)
Foto: Dragan Kadić, Zoran Jevtić, thinkstock

dokle bre više?

DECU LEČIMO SMS-OVIMA, A DRŽAVU PLJAČKA KO KAKO STIGNE! Srbijo, stidiš li se bar malo? (FOTO)

Ima mišljenja da je tragično što Vlada nije solidarna sa svojim građanima. Šta vi mislite?
Objavljeno:
foto: Filip Plavčić

Poslanik Marjan Rističević za "Espreso" kaže da država treba da vodi računa o lečenju dece, i da sve kontroliše.

- Prošle godine je oko 560 - oro dece poslato na lečenje u inostranstvo o trošku države, a ove u prvih nekoliko meseci oko 170. Svi koji se prijave mogu da se leče o trošku države. Lekari zasedaju i dogovaraju se ko treba da se leči u inostranstvu po njihovim procenama, lekar predloži, komisija odobri i onda se ti pacijenti šalju u klinike sa kojima država sarađuje. Dešava se da pacijenti sami povuku zahtev i da se onda prebace na lečenje SMS - ovima jer idu u neke druge klinike - rekao je Rističević, i dodao da postoje i slučajevi da se zahtev za lečenje uopšte ne podnese već se odmah kreće sa sakupljanjem novca SMS - ovima.

BRAVO, VI LJUDI OGROMNOG SRCA! SAKUPLJEN NOVAC ZA LEČENJE TEODORE: Pogledajte šta je rekao njen otac! (VIDEO)

SRBIJA VELIKOG SRCA! Za manje od 24 sata za Teodoru oko 300.000 evra! Dete ide u Frankfurt na lečenje!

Prema njegovim rečima, svi koji doniraju novac za lečenje bolesne dece moraju da imaju uvid u taj proces, i pravo na dostupnost informacija od javnog značaja, a fondacije treba da predvide način na koji će to biti dostupno.

foto: Kurir

Jeste, ove informacije treba da budu dostupne svim građanima, naročito onima koji učestvuju u humanitarnim akcijama i prikupljaju novac za bolesnu decu kojoj treba pomoć, ali zar i država ne treba da izađe u javnost sa informacijama o Budžetskom fondu za lečenje?

SRBIJO, POMOZI! SPASIMO OVU DEVOJČICU (9)! Da Teodora pobedi opaku bolest upiši 292 i pošalji SMS na 3030!

Vlada Republike Srbije je 30. avgusta 2014. godine osnovala taj fond za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u našoj državi, a prema procenama, više od pola miliona građana u Srbiji živi sa nekom retkom bolešću. Pitanje koje se nameće svima je zašto mala Teodora nije dobila odmah novac iz tog budžeta?

(M.R.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.