VLADIMIR CEO ŽIVOT RADI KAKO BI POMOGAO SEBI I BOLESNOM OCU, A SADA MU SE DOGODILA NESREĆA: "Nemam nikakav izlaz"
Vladimir Kojanić, Foto: Privatna arhiva

pomognimo ovom čoveku!

VLADIMIR CEO ŽIVOT RADI KAKO BI POMOGAO SEBI I BOLESNOM OCU, A SADA MU SE DOGODILA NESREĆA: "Nemam nikakav izlaz"

Vladimir Kojanić je zbog pokidanih ligamenata na nozi onesposobljen da radi

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Vladimiru Kojaniću iz Lapova život je bio maćeha, više je gladovao nego što je jeo, dok je njegovo narušeno zdravlje rezultat nesrećnog slučaja izazvanog jako nehumanim uslovima u kojima je ceo svoj život proveo.

Radio je sve moguće poslove kako bi pomogao sebi i svom ocu koji je ratni vojni invalid. Dugo godina su živeli u malom kontejneru, da bi im posle mnogo godina bila ukazana pomoć od strane opštine koja im je obezbedila sredstva za izgradnju kućice.

Ali, potrebno je još mnogo para i truda da bi oni sebi obezbedili uredan i normalan život. Međutim, sve Vladimirove mogućnosti da radi prekinuo je jedna nesrećan trenutak, pogrešan korak, zbog koga su mu pokidani ligamenti na levoj nozi.

"Pošto sređujemo malu kućicu u kojoj živimo, napolju još nismo uveli svetlo, i to veče igrom slučaja sam nezgodno nagazio šljunak koji se nalazi u dvorištu i podvila mi se noga, pa su zbog toga popucali svi ligamenti", objašnjava Vladimir.

Kako kaže, odmah je otišao na pregled i stavljeni su mu zavoji oko zgloba. Doktor ga je posavetovao na dve nedelje "najstrožijeg mirovanja noge", a ukoliko to ne bude dalo poželjne rezultate, onda će operacija biti neophodna. Međutim, to je nešto što trenutno najviše brine Vladimira.

Pokidani ligamenti
Pokidani ligamentifoto: Privatna arhiva

"Meni je rečeno da moram najmanje dve nedelje maksimalno da mirujem i da ustajem samo ukoliko mi je to baš neophodno, kada recimo trebam da odem do toaleta. Dobio sam štake uz pomoć kojih mogu da se krećem, ali meni je dve nedelje potpunog mirovanja i nikakvih aktivnosti poput zatvora. I to ne samo na mentalnom nivou, već što sam trenutno onesposobljen da radim bilo šta i da zaradim pare kako bih preživeo", izjada se Vladimir.

Vladimir i njegov otac koji je ratni vojni invalid trenutno su u velikom dugu zbog neplaćenih računa za đubre. Zbog toga se on boji da njegov oporavak ne potraje jako dugo.

Vladimir Kojanić i njegov otac
Vladimir Kojanić i njegov otacfoto: Vladimir Kojanić

"Imam tu nesreću da mi je i otac bolestan, a ja imam problem i sa očima i sa epilepsijom i pored sve te nesreće, dogodila mi se i ova da pokidam ligamente. Pritom imamo problem i sa dugovanjima u vezi komunalija koje nismo bili u mogućnosti da plaćamo. Tako da su nam i sudski izvršitelji pred vratima. U takvoj situaciji, baš je maler da mi se desi i ovo, zbog toga se i bojim da moj oporavak ne teče sporo jer kako ću uspeti uopšte da zaradim novac ukoliko ne budem radio. Trenutno smo u najvećoj bedi", priča Vladimir Kojanić.

Kako kaže, ranije se trudio i radio je sve moguće poslove kako bi pomogao i sebi svom ocu. Od cepanja drva, kustoske poslove za male nadnice do prodaje badnjaka za Božić.

Pokidani ligamenti
Pokidani ligamentifoto: Privatna arhiva

Ipak, naveći strah ima od mogućih lekarskih prognoza, da će morati da ide na operaciju ligamenata, za šta on nema novca.

"Ne znam kako sebi u ovakvoj situaciji da obezbedim stabilan izvor prihoda. Ukoliko budem morao da idem na operaciju noge, tek tada neću znati kako sebi da obezbedim novac. Ja prosto nemam novac za operaciju i ne znam šta da radim, osim da molim ljude da mi pomognu novčano. Pa čak i da uspem da operišem nogu, prema prognozi doktora neću moći tri meseca bilo šta da radim, a i moraću da nosim gips. Trenutno nemam nikakav izlaz", tvrdi Vladimir.

Ako želite da pomognete Vladimiru Kojaniću uradite to uplatom na:

Broj dinarskog računa: 205-90110007163376-69

Broj deviznog računa: RS35205903102774374444

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.