ČUVENI PAS ZIGI ZALAJAO NA DELU PUTA GDE JE DANKA UBIJENA! Legenda svih potraga bila na TRAGU ZLOČINA
Pas Zigi, Foto: MUP

SVAKA MU ČAST

ČUVENI PAS ZIGI ZALAJAO NA DELU PUTA GDE JE DANKA UBIJENA! Legenda svih potraga bila na TRAGU ZLOČINA

Prema saznanjima, pas Zigi je bio na tragu zločina

Objavljeno:

Potraga za nestalom Dankom Ilić završila se tragično, nakon što je danas saopštena vest da je devojčica ubijena.

Za njom je deset dana tragao veliki broj policije, vatrogasaca, žandarmerije, a akciji se priključio i čuveni policijski pas Zigi, koji je inače penzionisan, ali je ipak doveden u Banjsko polje kako bi olakšao potragu.

Prema saznanjima, pas Zigi je bio na tragu zločina.

Pas Zigi
Pas Zigifoto: MUP

On je doveden u Banjsko polje i krenuo je u potragu.

Došao je do puta gde je Danku automobilom udario D.D. i ubio, dok je na mestu suvozača bio njegov kolega S.J..

Tada je stao i zalajao ukazujući da je tu poslednji put bila Danka.

Zigi, star 9 godina, je belgijski ovčar i obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru.

1 / 6 Foto: MUP

Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.

Zigi je učestvovao u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji.

Podsetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S.J. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Danka Ilić
foto: Društvene mreže

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je S.J. i D.D., određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

- D.D. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom S.J. telo devojčice ubacio je u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

D.D. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a S.J. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13.52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

- D.D. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Bonus video: PSIHOLOG IZNEO DETALJNU ANALIZU STRUKTURE LIČNOSTI OSUMNJIČENIH! Roskić bez sumnje: Radi se o divljoj deponiji, TELO ĆE SE NAĆI

02:48

PSIHOLOG IZNEO DETALJNU ANALIZU STRUKTURE LIČNOSTI OSUMNJIČENIH! Roskić bez sumnje: Radi se o divljoj deponiji, TELO ĆE SE NAĆI

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.