OGLASIO SE PORTPAROL AUSTRIJSKE POLICIJE O SNIMKU IZ BEČA NA KOM JE NAVODNO DANKA: Ovo su najnovije informacije
Danka Ilić, Foto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic, MUP Srbije

pokrenuta istraga

OGLASIO SE PORTPAROL AUSTRIJSKE POLICIJE O SNIMKU IZ BEČA NA KOM JE NAVODNO DANKA: Ovo su najnovije informacije

Prethodno se saopštenjem oglasila bečka policija i naglasila da je po nalogu javnog tužioca Austrije zatražila objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić

Objavljeno: 19:54h

Portparol bečke policije Matijas Šuster izjavio je danas da je nakon uvida u snimke, koje je imala rodbina nestala Danke Ilić (2) policija danas objavila različite fotografije.

Šuster je za Tanjug naglasio da je Državna kriminalistička policija u Beču već pokrenula istragu.

- Imamo veoma dobar i blizak kontakt sa srpskim vlastima vezano za devojčicu koja je nestala 26. marta. Danas smo po nalogu bečkog javnog tužilaštva objavili različite slike, na tim snimcima vidi se malo dete i još dve žene. Nakon uvida rodbine u taj video materijal vrlo je verovatno da je u pitanju nestala devojčica - rekao je Šuster za Tanjug.

Prethodno se saopštenjem oglasila bečka policija i naglasila da je po nalogu javnog tužioca Austrije zatražila objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.

Kako se navodi u saopštenju policije nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one najave da se hitno jave policiji.

Austrijska policija saopštila je ranije danas da porodica nestale Danke Ilić pretpostavlja da se na video-snimku koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču nalazi dvogodišnja devojčica.

"Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimke, pretpostavili su da je vrlo verovatno da je reč o devojčici iz Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je video-snimak austrijskim vlastima prosledio muškarac koji je na tramvajskoj stanici "Šotenring" naišao na malo dete u pratnji dve odrasle žene i uočio sličnost između njega i dvogodišnje Danke Ilić.

"Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu deteta preuzela je bečka državna kriminalistička policija", piše u saopštenju.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Bonus video:

01:32

OBJAVLJIVANJE SNIMKA NA KOM JE MOŽDA DANKA ILIĆ VEĆ IMA OZBILJNU POSLEDICU?! Psiholog ukazuje na važne detalje za identifikaciju

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.