VELIKA VOJNA VEŽBA U NIKINCIMA: Vojska Srbije predstavila NOVO, SAVREMENO ORUŽJE! (VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane, Printscreen

demonstracija snage i odlučnosti

VELIKA VOJNA VEŽBA U NIKINCIMA: Vojska Srbije predstavila NOVO, SAVREMENO ORUŽJE! (VIDEO)

Danas je vojnom vežbom u Nikincima obeležen Dan Vojske Srbije, a na svečanosti je predstavljeno novo naoružanje kojim raspolaže srpska vojska
Objavljeno: 12:49h

Najbliži uvodjenju u naoružanje Vojske Srbije je modularni artiljerijsko-raketni sistem "Morava", sa raketama tipa "plamen" dometa 12 kilometara, "grad" dometa 40 i novom raketom "oganj" poboljšane preciznosti i dometa od 50 kilometara.

(UŽIVO) PUTIN IZVEO VOJSKU NA ULICE, PRIDRUŽIO IM SE NAROD: Ovako Rusija slavi DAN POBEDE nad nacizmom! (VIDEO)

"Morava" je 98 odsto proizvod Srbije, a uvoze se elektronike na vozilu. Otporna je na elektronsko ometanje i ima sopstveni autonomni sistem za navigaciju, što u velikoj meri povećava njenu borbenu upotrebljivost.

U Nikincima će "vatreno krštenje" pred javnošću imati modernizovani raketni sistem "oganj" dometa 50 kilometara. Jedna baterija od četiri "ognja" može da uništi cilj na površini od 104 hektara za manje od 10 minuta.

MAFIJAŠKO STRELJANJE U JAGODINI: Mladić izrešetan sa 12 metaka, lekari mu se bore za život!

Više armija u svetu, a prema najavama zvaničnika uskoro će i naša vojska koristiti samohodnu top-haubicu "Nora", kalibra 155 milimetara i dometa od 42 do 56 kilometara.

"Noru" proizvodi državna firma "Jugoimport SDPR", koja je zadužena i za cev i sistem naoružanja, šasija je marke "kamaz", a municija delo srpskih preduzeća "Edepro" i "Krušik".

Tehnološki takodje napredan proizvod jeste sistem za navođenje artiljerije UPARS, koji navodi, izračunava putanje za sve artiljerijske i raketne sisteme koji će biti prikazani u Nikincima.

(Espreso.co.rs/Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.