"KAKO SE BAŠ SAD DESILO KADA JE MAJKA POSLE TOLIKO GODINA DOŠLA": Komšija o događajima pre nestanka male Danke
Nestanak Danke Ilić, Foto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic, MUP Srbije

sumnje

"KAKO SE BAŠ SAD DESILO KADA JE MAJKA POSLE TOLIKO GODINA DOŠLA": Komšija o događajima pre nestanka male Danke

Poslednja dešavanja iz Banjskog polja tiču se trenutka kada su dva helikoptera u službi Ministarstva unutrašnjih poslova sa niske visine obilazili područje na kojem je prijavljen nestanak dvogodišnje devojčice Danke

Objavljeno:

Peti dani u Banjskom polju, a od malene Danke Ilić (2) ni traga ni glasa. Helikopteri su uključeni u današnju potragu što je meštane dodatno uznemirilo, međutim nijedan stanovnik Banjskog Polja nema sumnju o jednoj stvari.

- Nema šanse da se radi o otmici deteta, prosto je nemoguće toliko slučajnosti na jednom mestu. Pritom, ovo je miran kraj, možeš u svako doba izaći na ulicu i ništa ti se neće desiti. Ovde svi sumnjamo u dve varijante, ili je reč o tome da je dete već daleko odavde ili se nažalost bespotrebno nadamo da ima šanse da se potraga završi srećno - rekla je jedna meštanka za Kurir.

Imali smo dobru nameru, ali ovo je bila greška

Naime, prvog dana potrage za Dankom bili su uključeni i meštani i svi ljudi dobre volje koji su želeli da pomognu, međutim, velika je verovatnoća, kako kažu meštani, da je upravo to odužilo pretragu po Banjskom Polju.

Potraga za Dankom Ilić
Potraga za Dankom Ilićfoto: Damir Dervišagić

- U želji da pronađemo dete što pre, svi smo malo pogrešili, ali nikome nije padalo na pamet da može iz svega toga da proizađe ovo. Mislili smo - dete je možda negde upalo, svi smo se podigli na noge da pomognemo policiji, ali evo peti je dan, a deteta nema. Sad su svuda naši tragovi, ali to smo učinili iz najbolje namere - podelio je s nama komšija kog i dalje uznemirava činjenica da smo ušli u peti dan potrage za devojčicom.

Podsetimo, nestanak Danke Ilić prijavljen je 27. marta oko 13.45 časova, ali nažalost i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta. Prioritet je da se dete pronađe živo i zdravo, i s tom mišlju se poslednjih dana budi svaka osoba u Srbiji i okolnim zemljama, s obzirom na to da je vest o nestanku devojčice odjeknula.

Komšija o vremenu pre nego što je nestala Danka

- Najvažnije je da se dete nađe živo i zdravo, ali nikoga sada ne možemo osuđivati, jedina bitna stvar je ta da dete fizički nije ovde i na tome mora da bude sav fokus da se to reši. Ali ima mnogo čudnih stvari, kako se baš sve izdešavalo tada kada je majka posle toliko godina došla u ovaj kraj. Pritom, komšija koji je vozio onaj sporni zeleni "punto" je dete video oko 10 do 2 pored ove kuće koja se nalazi na nekoliko metara od pojate gde je bila sa majkom i bratom. Međutim, čovek je mislio da je to unuče od ovog komšije pored čije je kuće bila mala, zato je samo prošao dalje. S druge strane, ne postoji šansa da je dete samo došlo do toga dela puta, dvogodišnje dete nema veliki korak da može sama doći do tu - ispričao je još komšija koji je bio uključen u potragu za Dankom i objasnio kako je izgledao ceo taj dan kada se nemilice događaj izdešavao:

- Ja sam video kada su stigli, bio sam u bašti iza kuće, odatle imam pogled direktno na pojatu. Žena je stigla sa dvoje dece i parkirala se iza kuće gde prolazi taj kanal o kojem je policija govorila i koji je pretraživala, i to je pitanje što bi se parkirala pozadi kad je put na ovu stranu, nikada se niko ne parkira tamo. Sve je sumnjivo, svi upiru prst u onog ko je dete poslednji put video, a mnogo je nelogičnosti - kaže sagovornik.

Potraga za Dankom
Potraga za Dankomfoto: MUP

Poslednja dešavanja iz Banjskog Polja tiču se trenutka kada su dva helikoptera u službi Ministarstva unutrašnjih poslova sa niske visine obilazili područje na kojem je prijavljen nestanak dvogodišnje devojčice Danke Ilić, kao i obližnju šumu.

Kako je Kurir saznao, po nalogu ministra Bratislava Gašića, danas će helikopteri MUP-a nadletati i opservirati širu oblast oko rejona gde je nestala dvogodišnja devojčica.

Bonus video:

01:44

NAJNOVIJE SAZNANJA KURIRA SA MESTA NESTANKA DANKE ILIĆ: Helihopter otišao ka borskom jezeru, demantovana informacija o hapšenju

(Espreso / Kurir / Tatjana Vasiljević / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.