SRBE POTRESLA PRIČA OCA ČIJA SE ĆERKA BORI SA RAKOM: Uplaćivali su novac, a onda se otkrilo nešto šokantno! (FOTO)
Pomozimo Sofiji, Foto: Printscreen/TikTok/Pomozimo Sofiji

BIZARNA PREVARA!

SRBE POTRESLA PRIČA OCA ČIJA SE ĆERKA BORI SA RAKOM: Uplaćivali su novac, a onda se otkrilo nešto šokantno! (FOTO)

Ubrzo je isplivala prava istina na videlo i to istom brzinom kojom je apel za "Sofijin život" našao put do korisnika društvenih mreža

Objavljeno:

Na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tik-Tok već dva dana se širi lažni apel za skupljanje novčane pomoći za devojčicu iz Srbije koja navodno boluje od retkog oblika kancera koji napada želudac.

Nalog "Pomozimo Sofiji", usled emotivnog apela "oca" koji je postavljao slike sebe i "ćerke" u svega dva 24 časa je postao poput požara - svi su i svuda su ga ljudi delili.

Naime, kako se navodi u objavama, devojčica se zove Sofija, iz Srbije je, a "mama i tata" daju sve od sebe da joj pomognu u životnoj borbi. Slike devojčice prelepog osmeha smenjivale su se sa slikama devojčice iz bolnice. Ljudima spremnim da uvek odvoje neki dinar za lečenje dece - sasvim dovoljno.

Lažna objava
Lažna objavafoto: INSTAGRAM

Vešto osmišljena prevara

Ubrzo je isplivala prava istina na videlo i to istom brzinom kojom je apel za "Sofijin život" našao put do korisnika društvenih mreža.

Iza svega se krije bezdušna prevara, a da bi se sprovelo to u delo, korišćenje su slike Amerikanca, Ejbl Gerija, koji se na Tik-Toku predstavlja kao samohrani otac koji svoje slobodno vreme provodi sa svojom ćerkom i porodicom. Upravo su slike njega i njegove ćerke Lusi iskorištene za prevaru.

Slike devojčice iz bolnice za koje je prevarant ili grupa njih naveo da je nastala u našoj zemlji tokom lečenja - preuzeta je sa Pinteresta, navodi se u objavi na Tviteru, gde je mladić po imenu Nikola pronađenu fotografiju, kao i ostatak materijala u kojem je prevara raskrinkana.

Koristili pravo ime, uzimali prave priče roditelja

Sudeći po objavama na nalozima na društvenim mrežama, lažni apel je pušten u etar pre dva dana. Pretragom po sajtovima koji se bave skupljanjem novca za bolesnu decu, nije pronađena nijedna Sofija Milićević koja boluje od retkog oblika kancera jetre, ali postoji devojčica koja se od 2014. godine bori sa cerebralnom paralizom i epilepsijom.

Ono što je još strašnije u čitavoj priči jeste činjenica da je sam tekst koji prati slike na Instagramu preuzet i prilagođen rečima sa sajta "Život" Udruženja građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece, u kojem je bračni par iz Novog Sada u autorskom tekstu opisao kako izgleda život sa Metahromatskom Leukodistrofijom, sa kojom se bori njihova ćerka po imenu Sofija.

Prevarom navodno zaradili 90 evra

Za razliku od originalnog teksta, prevaranti su prilagodili svoju objavu retkom obliku kancera želuca.

Sudeći po objavama u vidu storija na profilu, prevaranti su na ovaj način navodno zaradili 90 evra pre nego što je čitava prevara razotkrivena na društvenim mrežama.

Bonus video:

04:15

OPREZ! KUPCI STANOVA SVE VIŠE ŽRTVE PREVARA! Advokat: Najveći rizik nose stanovi u izgradnji, A ZAŠTITA JE MOGUĆA NA OVAJ NAČIN

(Espreso / Blic, Stevica Rajčetić / Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.