"POMAGAJTE, SVE MI SE ČINI DA ĆE SE DESITI NEŠTO LOŠE": Srbin prodao automobil, a onda je novi vlasnik samo iščezao
Polovni automobili, Foto: Nemanja Pančić

sad traži savet

"POMAGAJTE, SVE MI SE ČINI DA ĆE SE DESITI NEŠTO LOŠE": Srbin prodao automobil, a onda je novi vlasnik samo iščezao

Obraćajući se anonimno muškarac iz Srbije požalio se da je, nakon prodaje svog auta navodno prevaren od strane kupca

Objavljeno:

"Ljudi i dalje nikako da se nauče da ne veruju naslepo potpunom strancu", glasi komentar ispod objave jednog Srbina koji se požalio na nepovoljnu situaciju koja ga je zadesila prilikom prodaje svog automobila.

Obraćajući se anonimno srpskoj zajednici na Reditu, muškarac iz Srbije požalio se da je, nakon prodaje svog auta navodno prevaren od strane kupca. Kako je objasnio, novac od prodaje je dobio, ali do kupoprodajnog ugovora još uvek nije došlo - zbog čega smatra da je u problemu. Posebno jer mu se kupac na pozive više ne javlja, a navodi da je auto video i na oglasima za prodaju.

"Prodavao sam auto i dogovorio sam se sa čovekom. Dao mi je pare i rekao da ćemo uraditi kupoprodajni ugovor u ponedeljak sledeće nedelje, mada mi ne odgovara na poruke od kad je otišao sa kolima i stavio ih je na oglas pre nego što smo išta uradili.

Kako bih se mogao zaštititi od stizanja kazni ili nekakvo s*anje da se desi pošto je auto na moje ime, ali nije više kod mene? Sve mi se čini da će biti nešto loše čim se ne javlja"

"Jedan je tako imao probleme sa svih strana"

Na svoje pitanje dobio je različite odgovore, neki su mu objasnili da će mu se javiti drugi kupac i da neće biti problema, a neki su mu, već viđenim situacijama objasnili da je najbolje da se obrati policiji.

"Nikako. O tome si trebao ranije da razmišljaš", "Skoro je jedan pametnjaković tako zbrzao moju rodbinu, da otkupi auto pokojnog člana porodice i odmah da ga proda dalje, tako da svu komplikaciju papira preuzme moja rodbina i sledeći kupac. On je platio auto ali izbegao ugovor. Uzeo pare od kupca ali je poreska tada stopirala posao zbog ostavinskog postupka. Kakve je probleme doživeo sa svih strana, opasno je nagrabusio", "Odjava auta je jedini pravi način ili policija", "Neznanje škodi.. Zašto nikada prvo ne odete kod advokata da se raspitate, već radite na svoju ruku, pa se javljate kad zaglibite. Dođe ti čovek koga vidiš prvi put u životu i ti mu veruješ", pisali su mu oni.

Bonus video:

03:00

OPASNOST OD PODSTANARA KOJI OKUPIRAJU STANOVE! Advokat: Da bi se ubrzalo iseljenje potrebno je staviti OVU klauzulu u ugovor!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.