EVO ZAŠTO JE ODUZET TELEFON MAJCI NESTALE DANKE! Bivši načelnik UKP otrkio šta to policija tačno proverava
Mile Novaković, Foto: STEFAN JOKIĆ

poznati novi detalji

EVO ZAŠTO JE ODUZET TELEFON MAJCI NESTALE DANKE! Bivši načelnik UKP otrkio šta to policija tačno proverava

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, Mile Novaković, otkrio zbog čega je majci nestale Danke oduzet telefon

Objavljeno:

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u naselju Banjsko polje kod Bora. U toku noći i današnjeg dana za njom je kroz trnje, blato i šiblje tragalo više od 1.000 građana, volontera, policajaca, vatrogasaca i pripadnika Žandarmerije. Od majke je, prema najnovijim informacijama, uzet mobilni telefon i poslat na veštačenje.

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, pukovnik Mile Novaković, rekao je za "Blic" kako činjenica da policija ispituje poteze svih članova porodice, pa i majke i oca, koji je bio na poligrafskom ispitivanju, ne znači da su oni za bilo šta krivi.

Mesto gde je nestala Danka Ilić
Mesto gde je nestala Danka Ilićfoto: Damir Dervišagić

"Pratiće se kakva je bila komunikacija (članova porodice) u poslednjem periodu, s kim su i kada razmenjivali poruke i pozive. Proveravaće se i nalozi na društvenim mrežama, mejl adrese, koje su sajtove posećivali", kaže Novaković.

Treba još jednom istaći da ovaj pravac istrage ni na koji način ne znači da je bilo ko u širem okruženju porodice, komšije i prijatelja kriv za nestanak Danke. Naprotiv, njihovi privatni kontakti mogu da pomognu istrazi da se, na primer, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada niko ne sumnja.

Potraga za Dankom Ilić
Potraga za Dankom Ilićfoto: Kurir.rs/Damir Dervišagić/TikTok/malaika983

"Sve to se radi kako bi se našao trag koji bi mogao da pomogne u pronalasku deteta. Posebno će se obratiti pažnja na to kakva poznanstva članovi porodice imaju u Srbiji i inostranstvu, istraživaće se putovanja... Mora da se ode u sitne detalje, jer sada se pokušava da se otkrije da li istraga vodi u drugom pravcu", kaže Novaković.

Bonus video:

01:11

Dvadesetak kola policije pod rotacijom npustilo Banjsko polje

(Espreso / Blic / Nikola Todorović / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.