ŽIVELA SAM NA SRPSKOM MINIMALCU! Ovo je bio moj lični HOROR! (FOTO)
Foto: Espreso

golo preživljavanje

ŽIVELA SAM NA SRPSKOM MINIMALCU! Ovo je bio moj lični HOROR! (FOTO)

Sproveli smo istraživanje kako da sa minimalnom zaradom, koja iznosi 22.620 dinara, preživite mesec u Beogradu, i šta možete da radite s tim novcem
Objavljeno: 22:44h

Problem je gradski prevoz. Budući da kiriju plaćamo malo, soba koju iznajmljujemo biće u predgrađu, pa gde god da se krene, mora se u velikoj meri koristiti prevoz.

Ako se žalite na vašu garsonjeru, pogledajte ovo! Kirija 200 evra, a žive u stanu veličine KUTIJE! (VIDEO)

Bus plus dopuna za zaposlene za jedan mesec iznosi 3.250 dinara. To je zaista previše. Zato većina pribegava švercovanju. Međutim, kontrole ima na sve strane, a kad se žuri na posao, mogućnost izlaska iz autobusa i čekanja sledećeg je isključena.

Pojedinačna vremenska karta košta 90 dinara, pa bi neko rešenje moglo biti da se uplatiti 10 karata, koje bi se kucale samo u slučaju nužde. Na mesečnom nivou, to će zahtevati još 900 dinara, tako da nam ostaje 15.100 dinara.

Ovih tričavih 15.100 dinara treba raspodeliti na mesec dana. S tim novcem devojka treba da se prehrani, da kupi hemiju i kozmetiku, garderobu, šminku i nakit i da vodi aktivan društveni život (ako je ikako moguće).

Jedna devojka na kozmetiku mesečno mora da izdvoji minimum 1.500 dinara, i to pod uslovom da koristi samo najneophodnije proizvode, birajući najjeftinije brendove.

Zato smo posetili pijace, nadajući se jeftinijim cenama kozmetike, i nismo se dobro proveli - za 1.500 dinara "napunili" smo korpu ništa više nego u običnoj prodavnici. Samo najosnovnije!

foto: Espreso

Šta je sa šminkom? Većina komada može trajati po nekoliko meseci, ali kad se sve sabere, opet koristeći najosnovniju šminku jeftinijih brendova, i na to mesečno treba izdvojiti oko 600 dinara.

To je minimum minimuma, verujte, jer smo tražili najjeftinije opcije.

foto: Espreso
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.