"I HEROJI IMAJU SVOJ NAROD KADA ZATREBA": Vodnik Plamen koji je prošao pakao Košara pronašao posao (FOTO)
Tomislav Račić, Foto: Privatna arhiva

lepa vest!

"I HEROJI IMAJU SVOJ NAROD KADA ZATREBA": Vodnik Plamen koji je prošao pakao Košara pronašao posao (FOTO)

Heroj sa KošaraTomislav Račić je na svom profilu podelio lepe vesti i tako pokazao da srpski narod ipak ne zaboravlja svoje heroje

Objavljeno:

"Ima li ko da nudi neki posao? 48 godina, za koji dan, ja još mlad u duši...", napisao je pre nekoliko dana junak sa Košara Tomislav Račić, nadajući se da brzo doći do pravog poslodavca.

S obzirom na to da je u pitanju čovek koji je zadužio srpski narod i koji se te ratne 1999. godine, pod kodnim imenom "Vodnik Plamen", borio na prvim borbenim linijama na tadašnjoj jugoslovensko-albanskoj granici, portal Espreso preneo je status koji je "okačio" na svoj Fejsbuk profil.

Tomislav Račić
Tomislav Račićfoto: Tomislav Račić

Pet dana kasnije, Tomislav je na svom profilu podelio lepe vesti i tako pokazao da srpski narod ne zaboravlja svoje heroje.

Posao je pronašao i zahvalio se svima koji su se zauzeli za njega. Takođe, poručio je da narod još uvek imaju svoje heroje, i heroji imaju svoj narod kada zatreba:

"Posao je nađen, i hvala svima koji su se zauzeli za to i nisam očekivao da će se odazvati baš mnogo, mnogo ljudi, nisam uspeo svima ni da odgovorim na poruke koje su slali i na zahteve za prijateljstvo, jer mi je lista prijatelja dostigla maksimum. Sa druge strane, na nekim javnim mrežama (mislim telegram) je bilo i mnogo neistinitih informacija o tome da sam beskućnik, invalid, socijalni slučaj itd, pa je to došlo i do ministarstva za zapošljavanje i boračka pitanja, pa me je danas posetio državni sekretar iz Beograda Dejan Antić i ljudi iz Opštine Kragujevac da se uvere u te informacije da li su tačne i da ponude pomoć. Pošto te informacije da sam beskućnik i invalid nisu bile tačne, ponudili su pomoć za posao, koji sam u međuvremenu već našao. Hvala još jednom svima na pomoći i trudu, još uvek Narod ima svoje Heroje, i Heroji imaju svoj Narod kad zatreba. Živi bili!", napisao je Tomislav na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, golobradi mladići, uzrasta od 18 do 22 godine, borili su se na prvim borbenim linijama na tadašnjoj jugoslovensko-albanskoj granici čuvavši našu zemlju od deset puta većeg broja pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova i NATO agresora. Bitka se vodila oko graničnog prelaza Rasa Košares od 9. aprila do 10. juna 1999. godine, gde je poginulo 108 pripadnika tadašnje Vojske Jugoslavije i dobrovoljaca s jedne i preko 250 šiptara, Albanaca i stranih plaćenika s druge strane.

Vodnik Plamen koji je prošao pakao Košara, spasavao naše vojnike, uhvatio je i živog teroristu svojevremeno je upravo za naš portal prepričavao ratne priče, gde se dodirnuo statusa ratnih veterana.

HEROJI SA KOŠARA DALI SU ODGOVOR NA PITANJE: Da li Srbija ima snage za NOVU 1999. godinu?

- Oni koji su bili spremni život da daju za domovinu sada nemaju nikakav tretman, u bukvalnom smislu te reči. Veterani nemaju nikakva posebna prava i privilegije. Negde čak ni posao ne mogu da nađu ako mogući poslodavac zna da je bio na ratištu. Zato većina preživelih vojnika sa Košara, Paštrika, Gorožupa jedva sastavlja kraj sa krajem. Neki su bez posla, a nezanemarljiv deo živi u strašno teškim materijalnim uslovima - pričao je tada za Espreso Račić.

Bonus video:

39:25

USIJANJE DANA 10.06.2021. NENAD STANIĆ, LJUBINKO ĐURKOVIĆ: 22 GODINE OD BITKE NA KOŠARAMA

(Espreso/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.