HAOS NA MREŽAMA ZBOG MATEMATIČKOG PITANJA U POPULARNOM KVIZU: Takmičar nije znao odgovor, a DA LI ZNATE VI? (VIDEO)
Kviz Najslabija karika, Foto: TV Prva

žustre rasprave

HAOS NA MREŽAMA ZBOG MATEMATIČKOG PITANJA U POPULARNOM KVIZU: Takmičar nije znao odgovor, a DA LI ZNATE VI? (VIDEO)

Rasprava na mrežama zbog matematičkog pitanja u kvizu "Najslabija karika"

Objavljeno:

Nakon što je nedavno na društvenim mrežama nastala ozbiljna diskusija oko rešenja jednostavnog matematičkog zadatka, ponovo se desila slična situacija! Rasprave su i ovog puta žustre, a niko ne želi da odustane od svog uverenja.

Naime, u popularnom kvizu "Najslabija karika", prošle nedelje voditelj je takmičaru postavio pitanje: „9+9*9?“. Miloš nije želeo da troši dragoceno vreme svog tima računajući , pa je nakon kratkog razmišljanja rekao „dalje“. Po završetku rudne Nikola Kojo ga je pitao zašto ne zna da množenje ima prednost u odnosu na sabiranje, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ova tema buni mnoge.

Među onima koji su se uključili u raspravu bilo je onih koji su preispitivali da li je produkcija kviza „dobro izračunala“, ali i onih koji su se ponudili da im daju besplatne časove matematike.

Dok su neki diskutovali o pravilima matematike, neki su se bavili i pravilnim akcentovanjem prilikom usmenog postavljanja pitanja ovog tipa, pa tako jedan od komentara bio i da je važno kako se prilikom izgovaranja naglašavaju brojevi i da li se prave pauze kako bi se brojevi odnosno funkcije razgraničile.

Ako je sudeći po sve češćim matematičkim dilemama u javnosti, možda bi nam svima dobro došao poneki dopunski čas. Do tada, svoje znanje iz opšte kulture možete besplatno obnavljati gledajući Najslabiju kariku utorkom od 21h na Prva TV.

Bonus video:

00:08

MATEMATIKA ME UBIJA: Crveni takmičar IZGUBIO, a profesor LOŠE RAČUNA!

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.