HRABROM VIKTORU, "DEČAKU LEPTIRU", RANE SVE MANJE! Terapija DAJE REZULTATE, stigle prelepe vesti iz Amerike
Foto: Nenad Kostić

odlično

HRABROM VIKTORU, "DEČAKU LEPTIRU", RANE SVE MANJE! Terapija DAJE REZULTATE, stigle prelepe vesti iz Amerike

Da terapija deluje, naslućivalo se još krajem januara, ali su tada roditelji bili oprezni

Objavljeno:

Dobre vesti stigle su nam iz Amerike, preciznije iz glavnog grada SAD Vašingtona!

Lečenje "dečaka leptira" Viktora Putice daje rezultate. Ova informacija je saopštena juče na zvaničnoj platformi X njegovih roditelja.

- Posle dva meseca terapije imamo prve rezultate! Rane su manje, brzo se zatvore, stopalce gotovo zaraslo. Viktor je sve veći momak, raste i dobija na težini, spremamo se za ugrađivanje stome! Sve vas grli porodica Putica - stoji na poslednjoj objavi.

Viktor Putica
foto: Privatna arhiva/Kurir

Da terapija deluje, naslućivalo se još krajem januara, ali su tada roditelji bili oprezni.

- Viktor je primio četiri terapije, ima pomaka, ali proces je dug i neizvestan. U februaru ugrađujemo stomu, da bi dobijao normalnu količinu hrane i neophodne lekove. Opserviraju ga razni specijalisti. Trasiramo bolji život za Viktora i grlimo vas iz Vašingtona - stoji u objavi od 28. januara ove godine.

Podsećamo, Viktor Putica je mališan koji boluje od retke bolesti zvane bulozna epidermoliza, u u narodu poznatija kao bolest "dece leptira".

Viktor Putica
foto: Privatna arhiva/Kurir

Za ovu bolest je nedavno pronađen lek koji se proizvodi samo u SAD i daje dobre rezultate, međutim njegova cena iznosi oko 650.000 dolara na godišnjem nivou. U Srbiji je zato sprovedena humanitarna akcija, u kojoj su učestvovali i Srpski telegraf sa svojim portalom Republika.rs i sredstva su skupljena.

Mali Viktor je u decembru najpre otputovao u Salcburg, gde je operisao jednjak, koji je počeo da srasta, pa mališan više nije mogao da guta. Tri dana posle Nove godine porodica Putica je otputovala u Sjedinjene Američke Države, gde je već 5. januara primio prvu terapiju. Kako je vreme odmicalo, vesti koje su stizale o Viktorovom zdravlju su bile sve bolje i bolje.

Bonus video: ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso/Republika/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.